Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska TOP

14. VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE “PRSTEN”

Na poziv Predsjednika udruge “Prsten” gosti na 14. večeri članova i prijatelja Udruge bili su i predsjedatelj OV Jajce gosp. Ivo Šimunović i ravnatelj JU “Agencija Jajce” gosp. Anto Brtan. Njihov domaćin bio je dr. Ivan Marčeta, član predsjedništva Udruge. 

U subotu, 7. prosinca, u zagrebačkom hotelu Sheraton, na 14. večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten i Zaklade Prsten okupilo se oko 400 gostiju i uzvanika.

Na svečanosti su bili predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade te Hrvatskog narodnog sabora u BiH te predstavnici Grada Zagreba, a večer je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na već tradicionalnom obilježavanju nazočila je predstojnica Ureda Anamarija Kirinić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi.

„Imate taj poduzetnički duh, žilavi ste, povijest vas je učinila takvima, i kao takvi pomažete i Hrvatskoj i svojoj Bosni i Hercegovini“, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora te istaknuo humanitarno djelovanje Prstena.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je kako je veliko zadovoljstvo vidjeti snagu koju predstavlja Prsten, čiji izbor imena na najbolji način simbolizira sve što rade, a to je vjernost i povezanost. Dodao je i kako je najvažnija upornost i potpora te da će Prsten sigurno i nadalje biti jedna od najjačih poveznica između RH i BiH.

U ime Predsjednice Republike okupljene je pozdravila izaslanica Anamarija Kirinić, poručivši: „Predsjednica podupire rad Prstena u Hrvatskoj i u BiH, što je pokazala i svojim dolaskom u Mostar na prvu obljetnicu Prstena u BiH. Time je još jednom potvrdila dosljednost u zaštiti Hrvata gdje god bili, a briga za Hrvate u BiH ostat će i nadalje jedan od njezinih prioriteta. Hrvate odlikuje solidarnost i privrženost jednih drugima. Snažan Prsten je taj koji povezuje Hrvate u obje njihove domovine.”

Svečanom su prigodom uručeni ugovori novim stipendistima Zaklade Prsten, kojih je najviše do sada i kojima je dodijeljen povećan iznos stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno za ovu akademsku godinu. Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja. Udruga okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike i sve ljude dobre volje, a najvažniji projekt Udruge je Zaklada Prsten, koja stipendira talentirane učenike i studente s područja BiH. Zaklada Prsten dodijelila je već ukupno 146 stipendija, za što su članovi i prijatelji Udruge osigurali oko 3.600.000 kuna.

večernjilist.ba

 

Jedan od stipendista udruge je i jajački Robert Tokić, student pete godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

Povezani Članci

KOMPROMITACIJA, DISKREDITACIJA, LIKVIDACIJA Kako je ubojstvom Joze Leutara najavljena politička eliminacija Hrvata iz BiH

VJ Urednik 1

‘DŽABE STE KREČILI’ Neka pojedinci koji su toliko alergični na Herceg Bosnu budu dosljedni i traže brisanje Federacije

Volim Jajce

Naša stranka: Ne koristite pitanje cjelovitosti BiH za skretanje pažnje s vlastite političke nesposobnosti

VJ Urednik 1
Učitavanje....