Volim Jajce
Aktualno BiH

25 – godina od pada Jajca

Ovih dana ili točnije danas i sutra 28/29. listopada 2017. godine, vjerovali ili ne navršava se punih 25.godina od pada Jajca i okupacije našeg rodnog Pougarja. Zapitajmo se tko može pomisliti, da je već prošlo četvrt stoljeća, od egzodusa našeg naroda sa svojih stoljetnih ognjišta.

Zato sve pohvale za UDRUGU,, 13 RUJAN” JAJCE, koja organizira pohod Putem spasa i na taj način želi istinski obilježiti jedan od najbolnijih i najtežih dana u povjesti jajčkog i pougarskog naroda.
Program je započeo jutarnjom Sv. Misom u crkvi BDM u Jajcu, koju je predvodio fra Juro Stipić. U tieku je okupljanje učesnika i formiranje kolone kod Središnjeg spomen obilježja podignutog u čast poginulim Hrvatskim braniteljima u centru grada, a zatim u 9h polazak PUTEM SPASA ; Jajce, Hamandžići, Karaula, Turbe, Travnik, N.Travnik, Rama,Vran planina gdje je planirano noćenje i sutra nastavak, ka Tomislavgradu gdje će se u Župnoj crkvi od 10,30h održati sveta Misa i od 14h slijedi vožnja i povratak u koloni vozila prema Jajcu. Neka nam je dragi Bog na pomoći u sjećanju, i da se nikom i nikad više te strahote i egzodus ne ponovie.[

www.volimjajce.com

Povezani Članci

BOŠNJAČKA NACIONALNA STRATEGIJA

Volim Jajce

NEKE OPĆINE IPAK ZNAJU POSAO Gradnjom fakulteta u Čapljini žele stvoriti bolje uvjete za ostanak mladih

Volim Jajce

A SAD NA POSAO! Načelnicima dodijeljeni mandati

Volim Jajce
Učitavanje....