Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Politika TOP

456.000 razloga da načelnik Jajca digne glas protiv Sarajeva i sarajevskog SDA

Već desetak dana traju pritisci i napadi na federalnu ministricu financija Jelku Miličević od strane Bakira Izetbegovića i  SDA BiH u namjeri da ministrica povuče,njima spornu odluku.

Razlog je dobro poznat ,novi način raspodjele javnih prihoda prema županijama i općinama ,a koji je od ove godine uvela ministrica Jelka Miličević i koji je baziran na temelju podataka o popisu stanovništva iz 2013. godine,a ne na temelju nečijih paušalnih procjena,zbog kojih je između ostalih i općina Jajce do sad oštećena za 4,5 miliona KM.

Očito ja da se mnogima u Sarajevu i nekim drugim općinama,koje su neopravdano dobivale više starim načinom obračuna,ova odluka nije svidjela,pa isti prave pritisak na SDA ,tražeći da se ova odluka povuče,dok s druge strane oni koji su bili oštećeni šute.

Ono što je interesantno i u krajnjem slučaju žalosno, je da naš načelnik Edin Hozan i jajački SDA šuti na sve to i ne staje u obranu ove odluke ministrice,a samim tim i u obranu 456.000 KM ,koji trebaju pripasti općini Jajce . Prihoda koji su već deset godina neopravdano trošili načelnici nekih sarajevskih općina. Općina Jajce je jedna od najviše oštećenih općina,dosadašnjim načinom raspodjele javnih prihoda.

Svojom šutnjom sam načelnik dokazuje da se ne smije usprotiviti svojima (SDA) u Sarajevu i kad je to u općem interesu svih stanovnika Jajca,ali istovremeno ostavlja dojam da iste i podržava.

456.000 KM je pola iznosa namijenjenog za kapitalne investicije za 2016.godinu, i s tim novcem se može asvaltirati preko 10.000  kvadrata puta.

S druge strane imamo sličnu situaciju ,gdje je općina Jajce tužila JP Elektroprivredu HZHB za razliku sredstava ,koje ovo poduzeće nije uplatilo općini Jajce kao naknadu za hidroakumulaciju ,prilikom povećanja cijene struje i tad se reagiralo ,što je i opravdano,ali ZBOG ČEGA SE SAD ŠUTI?

I u jednoj i u drugoj situaciji se radi o oštećenju proračuna općine Jajce te reakcija mora biti jednaka ,bez obzira tko stoji iza svega ,makar to bio i Bakir osobno.

Stoga se postavlja logično pitanje:

Štiti li načelnik Hozan svojom šutnjom SDA i sarajevske općine ,umjesto da štiti općinu kojoj je načelnik?

456.000 razloga je da se usprotivi “svojima” iz BH metropole,koja nas je godinama “uzimala”.

volimjajce.com

Povezani Članci

Započinju »IX. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«

Volim Jajce

Drago Bojić: Imam – Osvajač

Volim Jajce

Čović neprepoznatljiv: ‘Bošnjaci su moja braća i kumovi, ja sam zadnji koji će napraviti štetu jednom Bošnjaku’

Volim Jajce
Učitavanje....