Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

A NE KRUŽNI TOKOVI Zaustavljanje odliva mozgova iz BiH treba biti prioritet broj jedan

Ferguson je podsjetio da tisuće mladih napuštaju BiH svake godine da bi našli posao u inozemstvu, jer to ne mogu u svojoj zemlji, a sa sobom odnose optimizam i ambicije.

Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson kazao je danas na prijemu upriličenom u Sarajevu da je osnaživanje mladih u BiH, putem poboljšanog obrazovanja i boljih prilika za zapošljavanje u samom vrhu liste prioriteta Ujedinjenog Kraljevstva.

Na skupu na koji je upriličen s ciljem da se prepozna i zahvali na radu onima koji rade s mladim ljudima u cijeloj BiH, Ferguson je podsjetio da tisuće mladih napuštaju BiH svake godine da bi našli posao u inozemstvu, jer to ne mogu u svojoj zemlji, a sa sobom odnose optimizam i ambicije.

– Stoga zaustavljanje odliva mozgova treba biti prioritet broj jedan za sve kojima je stalo do budućnosti Bosne i Hercegovine – istaknuo je veleposlanik.

Predstavnici vlasti, civilnog društva i dobrotvornih organizacija, kao i predstavnici poslovnog sektora i međunarodne zajednice su se pridružili članovima alumni društva Fellowship programa Britanskog veleposlanstva, kako bi se povezali i razmijenili ideje o stvaranju novih prilika za mlade u BiH.

Britansko veleposlanstvo putem ovog programa ulaže u sadašnje i buduće lidere iz različitih sektora iz svih dijelova BiH, a do sada je 122 kandidata završilo trotjedni tečaj u Londonu, podsjeća se u priopćenju Veleposlanstva Velike Britanije u BiH, prenosi Fena.

Program Fellowship gradi mrežu koja uključuje politiku i vlasti, civilno društvo i dobrotvorna društva, tvrtke, medije i polje umjetnosti, a  19 novih polaznika Fellowship programa krajem mjeseca putuje u London.

Vecernji.ba

 

Povezani Članci

Komšić je bio na HRT. To je porazno. I to je uvreda svima nama

Volim Jajce

STRAH OD PORAZA? Sebija Izetbegović odustala od predsjedničke kandidature

Volim Jajce

Tvrtko Milović: Edin Hozan „samo traži jednaka prava za sve“ dok istovremeno provodi velikobošnjačku hegemoniju nad Hrvatima Jajca

Volim Jajce
Učitavanje....