Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Poljoprivreda Priroda i ekologija TOP

Aktivirana pčelarska Udruga “Propolis“ Jajce

Na području naše općina, kao i u ostalim dijelovima BiH, ova godina je bila izrazito loša po pčelare. Osim što je prinos meda bio puno lošiji od prethodnih godina, pčelari su u ovoj godini izgubili i velik broj društava. Uz loše vremenske uvjete, na koje ljudski čimbenici ne mogu utjecati, lošoj pčelarskoj godini doprinijeli su i nesavjesni voćari i malinari. Naime, nestručna i neodgovorna upotreba pesticida koje voćari – malinari koriste dovela je do velikih gubitaka pčelinjih društava. Zbog svih neprilika koje su ih zadesile kroz prošlu godinu, među pčelarima se javila ideja za ujedinjenjem u svrhu svojevrsne borbe protiv nesavjesnog korištenja pesticida odnosno podizanja svjesnosti o njihovoj štetnosti.
Na području naše općine djeluju dvije udruge pčelara “Propolis“ i “Roj“.
Početkom ove godine pčelarska udruga “Propolis“ održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabran novi upravni odbor odnosno novo vodstvo udruge. Za predsjednika je izabran Zdravko Čavka, a za njegovog zamjenika Anto Petrušić. Novo vodstvo odlučilo je aktivno djelovati, te su jasno utvrdili svoje ciljeve. Jedan od glavnih ciljeva udruge za ovu godinu je ujedinjenje što većeg broja pčelara s područja općine Jajce te organiziranje stručnih seminara, apliciranje na javne natječaje s ciljem nabavke pčelarske opreme za kvalitetnije pčelarenje članova udruge.
Ovim putem apeliramo na stare članove udruga te pozivamo sve pčelare s područja naše općine, koji još uvijek nisu članovi, da se aktivno uključe u rad udruge. Svi zainteresirani mogu se javiti osobno predsjedniku udruge ili nekome od njegovih suradnika, te na facebook stranici Udruga pčelara “Propolis” Jajce.

Povezani Članci

Prof. dr. Miroslav Tuđman razbija tezu iz svjedočenja Stjepana Mesića na haškom sudu u predmetu “Blaškić”.

Volim Jajce

Plenković: Moj prvi službeni posjet bit će Bosni i Hercegovini

Volim Jajce

JE LI OVO “ANTIDRŽAVNI ČLANAK” KOJI OSA ŽELI DA MAKNEMO? “AID vodi rat protiv Hrvata

Volim Jajce
Učitavanje....