Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

BEZ DOGOVORA – SDA za konstituiranje vlasti u općini Jajce traži pozicije u EP HZ HB i HT-u Mostar

Od lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini prošla su četiri mjeseca, ali vlast u općini Jajce još uvijek nije konstituirana. Predstavnici SDA i hrvatske koalicije “Zajedno za bolje sutra Jajcu” nedavno su održali prvi sastanak, ali nije bilo nikakvih konkretnih zaključaka. Kako nam je rekao prvi čovjek HDZ-a BiH u Jajcu Ivo Šimunović, očekivanja su bila znatno veća od početka pregovora, ali bošnjačka strana izašla je s novim zahtjevima.

Novi zahtjevi

– Došli smo pregovarati o uspostavi lokalne vlasti i početku normalnog funkcioniranja općine, a oni su donijeli listu zahtjeva. Sada su pristali raspodijeliti vlast u općini sukladno izbornim rezultatima, ali su zatražili pozicije u Elektroprivredi HZ HB, HT-u Mostar i drugim većinski hrvatskim poduzećima. Mi smo jasno poručili kako smo došli razgovarati o lokalnoj vlasti, a ne o temama koje nemaju veze s ovim procesom, rekao nam je jučer Šimunović.

 

Vecernji.ba

Povezani Članci

CIK BiH: Provjerite lokaciju svog biračkog mjesta

Volim Jajce

ANTE KOTROMANOVIĆ Amerikancima je danas žao što nam nisu dopustili ulazak u Banju Luku. Mi vojnici bili smo bijesni kad smo se morali povući

Volim Jajce

Javni poziv grant za NVO

Volim Jajce
Učitavanje....