Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

BEZVLAŠĆE U JAJCU Inspektori još uvijek nisu zaustavili bespravnu gradnju džamije na Volijaku

Koliko država ne postoji i ne funkcionira, najviše je vidljivo na primjeru Jajca. Iako su svi relevantni mediji izvijestili kako se u naselju Volijak nelegalno gradi džamija, iako je to potvrdio i načelnik općine Jajce Edin Hozan, još uvijek ništa nije učinjeno da bi se ova priča vratila u zakonske okvire. Štoviše, načelnik Hozan je prije nekoliko dana odbio primiti na sastanak skupinu Hrvata koji su pokrenuli peticiju protiv izgradnje nelegalne džamije.

– Rekao nam je kako neće s nama razgovarati jer smo podnijeli prijavu protiv njega.Mi smo do tada mislili kako je on načelnik svih stanovnika ove općine, ali očito je kako to nije slučaj. Ne znamo što bismo više uradili, očito je kako država ne funkcionira ni u jednom svom dijelu-govori nam Danko Budeš.

Prošao je rok i koji je županijski građevinski inspektor Mirsad Ibrišimbegović dao lokalnim vlastima od kojih je tražio da se izvrši očevid na mjestu događaja i poduzmu zakonom predviđene radnje te o tome izvijesti županijska razina vlasti.

Očito je kako su lokalni dužnosnici odlučili u cijelosti pogaziti vladavinu prava i pokušavaju Jajcem vladati na bazi sile. Sigurno je kako ćemo sve one koji ne ispunjavaju svoje službene dužnosti u ovom slučaju kazneno goniti pred nadležnim sudovima i tražiti da snose kazne, jer su stvorili ozračje u kojem se ne poštuje zakon nego sila-poručili su naši sugovornici.

Sve ovo se događa u vremenu kada se u Jajcu još uvijek pregovara o lokalnoj vlasti, iako je od izbora prošlo pola godine.Bošnjačke stranke još uvijek ne žele surađivati s legitimnim hrvatskim predstavnicima nego nelegalnim potezima provode svoju samovolju.

Na događaje u Jajcu je nedavno upozorio i predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je rekao kako načelnik Hozan, umjesto da radi na izgradnji povjerenja i dalje čini sve kako bi razorio međunacionalne odnose u ovoj općini.On je naglasio kako EP HZHB godišnje općini Jajce daje šest milijuna KM za naknadu za potopljena zemljišta te kako se ova sredstva u većem dijelu troše na prostorima općine na kojima živi bošnjačko stanovništvo. Jasno je kako se Hrvatima na ovaj način šalje poruka kako im nije mjesto u Jajcute kako se pokušavaju primorati svoj život nastaviti u nekim drugim područjima .

zabrinjavajuće je što se takvoj politici pridružila i Islamska zajednica Bosne i Hercegovine.

 

Marko Karačić

večernji.ba

Povezani Članci

DOBRE VIJESTI ZA FEDERACIJU: Uskoro mogućnost transplantacija u Hrvatskoj

Volim Jajce

IVO ŠIMUNOVIĆ: SRETAN 13. RUJAN SVIM GRAĐANIMA JAJCA

Volim Jajce

DOBRETIĆI: Javna rasprava glede otvaranja mljekare i sirane

Volim Jajce
Učitavanje....