Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

BITI KRŠĆANIN U SARAJEVU , ISTO KAO I U SAUDIJSKOJ ARABIJI : Žena napadnuta u tramvaju jer se prekrstila

Na YouTubeu se nedavno pojavio snimak iz jednog sarajevskog tramvaja na kojem se vidi svađa između dvije starije gospođe. O ovom događaju izvijestili su mnogobrojni sarajevski mediji.

Mediji su prenijeli snimku uz obrazloženje kako se ne nazire razlog ovog napada, odnosno svađe dviju gospođa te kako nitko od prisutnih ne smiruje situaciju, nego naprotiv iz pozadine dobacuje: “Udri je jače”, “cekerom je”.

Ukoliko pogledate video vidjet ćete da se radi o napadu koji je proizašao iz vjerske mržnje. Naime, od 1:01 na video možete čuti kako gospođa koja je napala govori: “Drugi put kad se budeš krstila dobit ćeš preko nosa!” Nakon čega se gospođa prekrstila, što je izazvalo još veću ljutnju i pljuvanje od strane gospođe koja je napala. Ona se na tom nije zadržala, nego je izišla iz tramvaja te je nastavila udarati i trčati za njom. Ovoj nemiloj sceni treba dodati i prijetnje od strane muškarca koji je rekao: “Izađi dok te nisam nogom nabio”.

Kada pogledate ovaj video, shvatit ćete na kakve je jadne i bijedne grane palo Sarajevo, glavni grad jadne, bijedne i društveno propale Bosne i Hercegovine. MUP KS-a povodom ovog videa nije imao nikakvih prijava.

centralna.ba

I dok se s jedne strane od bosanskohercegovačkih kršćana traži da kao nešto normalno prihvate klanjanje Arapa na mnogim javnim mjestima ,među kojima su i parkovi u Jajcu te Plivska jezera , u glavnom BH gradu domicilno kršćansko stanovništvo biva napadano zbog toga što se prekrsti.

Teško je za očekivati da će svi oni, koji su branili klanjanje Arapa između ostalog i u Jajcu ,stati u obranu ove gospođe ,inače jedne od rijetkih kršćana  u “multikulturalnom” glavnom gradu BiH.

volimjajce.com

Povezani Članci

I ONI SU ŽRTVE GENOCIDA: Muslimanska tkz. ABIH ubila 35 hrvatske djece u Vitezu!

Volim Jajce

Svečani govor generala Stanka Sopte na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Jajca

VJ Urednik 1

8. rujna 1995., počela operacija Maestral

Volim Jajce
Učitavanje....