Volim Jajce
Aktualno BiH TOP Zdravlje Županija Središnje Bosna

BOLJA ZDRAVSTVENA NJEGA ZA PACIJENTE Odobrena sredstva za nabavku CT aparata za bolnice u Travniku i Novoj Biloj

Značajnija točka Dnevnog reda, bila je Suglasnost za Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Ministrica prosvjete, nauke, kulture i športa Katica Čerkez, upoznala je ostale članove Vlade ŽSB o važnost i donošenja navedenog Zakona kojim bi se djeci predškolske dobi osigurali svi potrebni uvjeti za kvalitetno školovanje, te navela kako će ovim Zakonom u narednoj školskoj godini, biti obuhvaćena sva djeca koja se tek upisuju i time će se izvršiti usklađivanje s Okvirnim zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju. Suglasnost za navedeni Zakon, jednoglasno je odobrena, piše Novi Travnik.ba

Među ostalim točkama, vrijedi istaknuti da je dana Suglasnost za nabavku dijagnostičke opreme za JU Bolnicu Travnik, za Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila i JU Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik.

Donesen je Zaključak kojim su odobrena sredstva za nabavku CT aparata za JU Bolnicu Travniku i za Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila.

Ministar zdravstva i socijalne politike Nikola Grubešić, upoznao je detaljnije sve prisutne o hitnosti potrebe takvog uređaja o čemu su ga obavijestili Uprava i ostalo osoblje navedenih bolnica i naveli kako trenutni CT aparati zbog zastarjelosti, nisu u mogućnosti ispravno funkcionirati, što ide na štetu velikog broja pacijenata koji dolaze iz svih općina Županije Središnja Bosna.

Osim ovog aparata, za potrebe JU Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, donesena je Odluka kojom su odobrena sredstva za nabavku RTG digitalnog uređaja koji će pacijentima osigurati bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i dijagnozu.

Vlada je dala Suglasnost za raspisivanje javnog natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta pri Ministarstvu unutarnjih poslova ŽSB, budući da je nekoliko namještenika ostvarilo pravo na mirovinu.

Odobreno je i raspisivanje javnog natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama pri Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i športa ŽSB.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

DRŽAVA DA FBIH NE: Ako Bošnjaci ovako nastave oduzeti Federaciji ingerencije nad Herceg-Bosnom

Volim Jajce

Tender načelnik i pretender efendija

Volim Jajce

Danas je17. obljetnica od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Volim Jajce
Učitavanje....