Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

BOMBICE, RAKETICE, PUŠKICE: Što je sve pronađeno u kući odbjeglog pripadnika ISIL-a?

ZENICA – Policija je tijekom pretresa kuće Mehmeda Tutmića, odbjeglog bivšeg pripadnika ISIL-a pronašla veću količinu eksploziva i naoružanja. U međuvremenu Tutmiću se u bjegu pridružio i Latif Talić, još jedan posjetitelj sirijskog ratišta.

Tužiteljstvo BiH i SIPA konačno su shvatili koliko je opasno što je bivši pripadnik ISIL-a Mehmed Tutmić u bjegu. U petak je izvršen pretres njegove kuće u selu Orahovica (općina Zenica). Kako doznaje Žurnal, pronađeno je 2 kg plastičnog eksploziva, sporogoreći štapin, automatska puška, 1000 metaka i jedan ručni raketni bacač – RPG!?

“Može se samo pretpostaviti koliko i kakvog oružja Tutmić još ima skrivenog u šumi. Ono što je sigurno, jeste da je naoružan automatskim oružjem,” kaže za Žurnal izvor iz policije uključen u potragu za Tutmićem.

Negirao zakone BiH

Tutmić je, podsjetimo, zajedno s još 11 osoba optužen zbog podrške terorizmu i pripadnost paravojnim formacijama. Nakon što se od listopada prošle godine nije odazivao sudskim pozivima, njegov predmet je izdvojen. Raspisana je tjeralica, no nitko se nije ozbiljnije upuštao u potragu.

U vremenu prije odlaska u Siriju, gdje je proveo 13 mjeseci, Mehmed Tutmić je prema obavještajnim podacima, posjećivao područje Gornje Maoče, gdje je negirao zakone BiH, a inače je okarakteriziran kao osoba agresivnog ponašanja. Žurnal je već pisao kako postoje službene zabilješke u kojima svjedoci navode kako je Mehmed Tutmić poručio da se živ neće predati!

Tutmić nije sam

Prema policijskim izvorima, Tutmiću se u bjegu pridružio i Latif Talić, svojevremeno nastanjen u Zenici. Talić je na sirijskom ratištu boravio tijekom srpnja i kolovoza 2013. godine. Nekoliko mjeseci prije nego što će krenuti put Sirije, Talić je uhićen zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške iz koje je pucao na dvije osobe u zeničkom naselju Tetovo. Talić je bio privođen i u sklopu svojevremene policijske akcije Damask.

Potraga za odbjeglim optuženikom odnosno bivšim pripadnicima ISIL-a je u nadležnosti SIPA-e. Intezivirana je tek nakon pretresa Tutmićeve kuće i pronađenog oružja i eksplozivnih sredstava.

dnevno.ba

Povezani Članci

Stanje na cestama: Mokar kolovoz, jaki udari vjetra, povećana opasnost od odrona…

Volim Jajce

Pogledajte zašto je govor srbijanskog zastupnika o LGBT lobijima za dva dana vidjelo više od 1,75 milijuna ljudi

Volim Jajce

Čestitka Presjedatelja Općinskog vijeća Jajce gdin. Ive Šimunović

Volim Jajce
Učitavanje....