Volim Jajce
Aktualno BiH

BOŽINOVIĆ ODGOVORIO FAZLIĆU Tvrdnje da hrvatska policija u BiH dovozi migrante su insinuacije i lažne optužbe

[quote]Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović u srijedu je insinuacijama i lažnim optužbama nazvao tvrdnje gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića da hrvatska policija u BiH svakodnevno dovozi migrante.[/quote]

“Odbijam tu vrstu insinuacija, radi se o lažnim optužbama, kojima se želi skrenuti pozornost s glavnog pitanja. A to je kako su ti ljudi došli u Bihać i okolne općine i zašto baš tamo?”, izjavio je Božinović Hini u Istanbulu gdje sudjeluje na ministarskoj konferenciji Budimpeštanskog procesa o migracijama.

“Mi smo bosansko-hercegovačkim vlastima još u prosincu 2017. ukazali na trendove povećanih migrantskih tokova preko BiH te da moraju jače štititi granicu prema državama iz kojih im dolaze migranti. Također jasno je u više navrata poručeno da nitko ne računa da bi probleme mogao rješavati na način da migrante pusti da nelegalno ušetaju u Hrvatsku. To je nezakonito ponašanje i Hrvatska ne samo da ne dopušta ilegalne migracije, već stalno jača policijske kapacitete kojima štiti granice i to ponajviše zbog ilegalnih migranata koji u našu zemlju nastoje ući iz Unsko-sanskog kantona, očito uz blagoslov mnogih koji bi ih od toga trebali odvraćati”, ustvrdio je Božinović.

Podsjećamo, Fazlić je ranije ustvrdio da “u BiH ulazi hrvatska policija, specijalci, dovoze migrante, vraćaju ih i šalju u Bihać”.

 

HMS

Povezani Članci

TOTALNA LUDNICA I PRIVATIZACIJA JOŠ JEDNOG BH MINISTARSTVA: “Zaustavite gradnju Pelješkog mosta ili proglašavamo suverenitet na moru” O

Volim Jajce

Intervju: Ivan Grgić

Volim Jajce

Sazvana 33. sjednica Vlade ŽSB

Volim Jajce
Učitavanje....