Volim Jajce
Aktualno

BPŽ: “Hrvat” Edim Fejzić ponovno se izabrao u Dom naroda Parlamenta Federacije

[quote]Skupština Bosansko-podrinjske županije izabrala je četiri izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, što je bila jedina točka dnevnog reda četvrtog izvanrednog zasjedanja zakazanog na zahtjev 13 zastupnika skupštinske većine koju predvode SDA, LS i SzBIH.[/quote]

Iz Kluba Bošnjaka izabran je Nijaz Musić (SDA) sa osam glasova.

Iz Kluba Hrvata izabran je Edim Fejzić (Goraždanska priča), iz Kluba Srba Daliborka Milović( LS) sa dva glasa, dok je iz reda Ostalih izabran Sejad Tatrin sa dva glasa (Goraždanska priča).

Za izaslanike u Domu naroda bilo je predloženo ukupno 16 listi, od čega deset iz klubova Bošnjaka, po jedan iz klubova Srba i Hrvata, te četiri iz reda Ostalih.

Današnjom sjednicom okončan je izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta FBIH na što se čekalo duže vrijeme, međutim Skupština BPŽ još uvijek nije izabrala rukovodstvo, niti predložila mandatara za sastav buduće županijske vlade.

Zahvaljujući Uputstvu SIP-a o izboru izaslanika u Dom naroda Federacije BiH koji nije u skladu sa presudom Ustavnog suda u predmetu Ljubić ponovno je omogućeno da u Klub Hrvata budu izabrani oni izaslanici koji se lažno  nacionalno predstavljaju te nemaju legitimitet naroda kojega “predstavljaju”, piše Hrvatski Medijski Servis.

Razlika 1400 puta

Inače, u Bosansko podrinjskoj županiji po popisu iz 2013. godine živi 22.313 Bošnjaka te svega 24 Hrvata, a Edim Fejzić je na listi “Goraždanske priče” osvojio 313 preferencijalnih glasova.  Čovjek se proglasio Hrvatom i sam sebe izabrao u Dom naroda. Kao i u prošlom mandatu. Kakva nakaradnost.

Po trenutnom važećem uputstvu SIP-a o izboru izaslanika u Dom naroda PFBiH te uvažavanju principa 1/1/1 koji podrazumijeva da će iz svake županijske skupštine biti izabran najmanje 1 Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin ukoliko su isti izabrani imamo apsurdnu i grotesknu situaciju.

Naime, BPŽ u kojoj živi 24 Hrvata bira jednog izaslanika u Dom naroda dok jednog Hrvata bira i Posavska županija u kojoj živi 36 000 Hrvata što je razlika u vrijednosti glasa od 1400 puta.

 

HMS

Povezani Članci

Hrvatska pokreće kanal: Hrvati u BiH na prvom mjestu

Volim Jajce

NIJE DA SE HVALIMO Muškarci iz BiH su najobdareniji u Europi

Volim Jajce

SIRIJSKI MIGRANT Njemačka: Spriječen novi napad kamionom

Volim Jajce
Učitavanje....