Volim Jajce
Aktualno BiH Gospodarstvo TOP Zanimljivosti

Braća Hastor najbogatija u BiH s 412 milijuna dolara

Časopis “Forbes” predstavio je listu svjetskih milijardera za 2016. godinu, koja pokazuje kako na prostoru bivših republika SFRJ žive ljudi s milijarderskim iznosom na svom bankovnom računu.

Kenan i Damir Hastor, koji su naslijedili Prevet i ASA Group od oca Nijaza, najbogatiji su u BiH, a raspolažu s 412 milijuna dolara.

Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Groupa, s imetkom od 364 milijuna dolara.

Službeno, najbogatiji čovjek u Crnoj Gori je Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda koji živi i radi u Crnoj Gori, s imetkom od 1,61 milijardu dolara. Druga najbogatija obitelj u Crnoj Gori je ona bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji ima 167 milijuna dolara, ali o njihovu bogatstvu ne postoje podaci, objavio je časopis “Forbes”.

Najbogatiji čovjek u Srbiji je Filip Cepter, ne živi u Srbiji, ali ima njezino državljanstvo, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na pet milijardi dolara. Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, s bogatstvom od 540 milijuna dolara. Jedini iz Srbije s adresom u Srbiji je Miroslav Mišković koji raspolaže s 520 milijuna dolara.

 

Kod Slovenaca su to Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji “Talking Tom Cat”.Njihova imovina procjenjuje se na 700 milijuna dolara, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Ineterblocka, s bogatstvom od 266 milijuna dolara, tvrdi “Forbes”.

N1 navodi kako je u Hrvatskoj najbogatija hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić s neto vrijednošću od 15 milijardi dolara.

Nakon njih je austro-hrvatski milijarder Dietrich Mateschitz, vlasnik Red Bulla, s bogatstvom od 10,8 milijardi dolara. Iza njih slijede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, s 499 milijuna dolara, te Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, s neto bogatstvom od 208 milijuna dolara.

U Makedoniji, prema časopisu “Forbes”, na vrhu se nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka holdinga, s 238 milijuna dolara vrijednim bogatstvom. Drugi je Minco Jordanov, vlasnik Makstila, s 234 milijuna dolara.

 

Povezani Članci

Jajce: Sutra obilježavanje Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina

Volim Jajce

A NE KRUŽNI TOKOVI Zaustavljanje odliva mozgova iz BiH treba biti prioritet broj jedan

Volim Jajce

Tonćo Ladan, odlomci iz romana – Gola bol 4. dio

Volim Jajce
Učitavanje....