Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

BRANITELJI U SARAJEVU Šest maraka za svaki mjesec u ratu

Predsjednik Udruge ”Zaboravljeni branitelji” Drago Grbavac izjavio je da članovi Vijeća branitelja Federacije BiH, koji su se okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta, ne prosvjeduju već su došli spontano u znak podrške ranijem dogovoru o stavljanju rezolucije o pravima branitelja na dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma.

Interresorna radna skupina s kojom je to dogovarano sastoji se i od predstavnika četiriju federalnih ministarstva, kao i po tri člana iz Zastupničkog i Doma naroda Federalnog parlamenta, napomenuo je Grbavac i dodao da članovi iz Doma naroda nikad nisu ni došli.

”Osnovni zahtjev iz rezolucije je da ljudi koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili u obrambenim jedinicama dobiju po šest KM za svaki mjesec sudjelovanja u ratu na prvoj borbenoj liniji”, izjavio je također predsjednik Udruge ”Zaboravljeni branitelji”.

”Zahtjev je i da bude sačinjen novi registar branitelja koji trenutno broji oko 580.000 članova, a mi imamo pisane podatke da je rat završilo nešto više od 229.000 pripadnika Armije RBiH i 37.000 pripadnika HVO-a”, njegove su riječi.

U zgradi Federalnog parlamenta u tijeku je tematska sjednica Zastupničkog doma posvećena stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije u FBiH.

Odmah po otvaranju sjednice, predsjedavajući Doma Edin Mušić je izjavio da će tijekom dana članovi parlamentarnog radnog tijela za braniteljsko-invalidsku zaštitu i odgovarajuće radne skupine razgovarati s predstavnicima Vijeća branitelja FBiH, koji su se okupili ispred zgrade Parlamenta.

Zasad je okupljeno nešto više od stotinu članova Vijeća branitelja koji smatraju da će im se pridružiti i više stotina njihovih kolega iz cijele Federacije BiH.

Osim tematskog zasjedanja o drvno-prerađivačkoj industriji, za danas je najavljena i izvanredna sjednica Zastupničkog doma o zastoju u gradnji koridora Vc i stanju u poduzeću Autoceste FBiH.

Povezani Članci

COD JAJCE: Omladinski susret “Our differences, our richness

Volim Jajce

Ne mogu 24 Hrvata Goražda i 36.000 iz Posavine birati po jednog izaslanika

Volim Jajce

Deklaracija HNS-a: Hrvati žele graditi svoju domovinu BiH

Volim Jajce
Učitavanje....