Volim Jajce
Aktualno BiH

Čović: Domovinski rat bio je časna borba za samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati BiH

Čović: Domovinski rat bio je časna borba za samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati BiH

 kol 05, 2019
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović uputio je čestitku predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske povodom Dana pobjede i domoviske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“:

“Poštovana predsjednice gospođo Grabar Kitarović,

poštovani predsjedniče Hrvatskoga sabora gospodine Jandroković,

poštovani predsjedniče Vlade gospodine Plenković,

svaka godišnjica veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja“ potiče nas na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi prema domovini i borbi za slobodu. Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod.

Time su zadužili sve nas da uvijek, bez iznimke, podignute glave i s ponosom govorimo kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povjesni narod čini. Vojno-redarstvena akcija „Oluja“ nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini; dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas.

U ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime, svim Hrvatima i Hrvaticama u Domovini i inozemstvu, posebice hrvatskim braniteljima koji su svojim djelima osigurali jedinstvo i cjelovitost današnje Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domoviske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Oluja“, navedeno je u čestitci.

Čović je uputio čestitku i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i hrvatskim braniteljima, fra Marku Duran, gvardijanu samostana Sv. Ante Padovanskog u Kninu i gradonačelniku Knina.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

dm prodavnica u Jajcu preseljena na novu adresu

Volim Jajce

Grabar-Kitarović dala Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade

Volim Jajce

Hrvatski veleposlanik posjetio pritvorene pripadnike HVO-a, poduzet će sve kako bi im se pomoglo

Volim Jajce
Učitavanje....