Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

ČOVIĆ IZETBEGOVIĆU: Nitko nama ništa davati neće, ovdje smo živjeli i živjet ćemo i dalje

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr Dragan Čović ponovio je svoje uvjerenje kako će izmjene Izbornog zakona biti usvojene, te da će se u listopadu 2018. održati opći izbori, ali i lokalni izbori za Mostar, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Mi smo ponudili jedan prijedlog izmjena izbornog zakona, ali spremni smo prihvatiti i svako drugo riješenje koje će jamčiti da jedan narod drugome neće birati člana Predsjedništva niti izaslanike u Dom naroda, rekao je Čović za “Mostarsku panoramu”, Radija Herceg Bosne.

Ukoliko se Izborni zakon ne bi izmjenio pojasnio je kako bi se izbori mogli održati, ali kako se izborni rezultati ne bi mogli implementirati, jer se bez odredbi Izbornog zakona koje je poništio Ustavni sud ne bi mogao konstituirati feeralni Dom naroda, izabrati predsjednik i dopredsjednici F BiH niti Federalna vlada, kao ni državni om naroda.

Komentirajući sinoćnju izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako on stalno diže ljestvicu zahtijeva, pa ju je nemoguće dohvatiti, da je nesklon kompromisima i da tako tražeći sve neće obiti ništa, Čović je kazao kako je ta ljestvica minimum koji Hrvati traže:

-Ta ljestvica je minimum, minimum za hrvatski narod, minum za BiH, minimum za sve žitelje ove države. Neki osjećaju potrebu da Hrvatima nešto daju, da oni određuju kad će im i što davati i što je za Hrvate dobro. Hrvatima nitko ništa ne treba davati, mi samo tražimo ono što nam pripada kao konstitutivnom narodu, koji ovdje živi stoljećima..

Ako bi mi prihvatili takav odnos da nam netko nešto daje i određuje što je za nas dobro, a što ne, netko bi tada ostvario svoj plan da Hrvata nema u BiH. Već su mnogi zagalamili kako treba županije ugasiti, da je to tobož dobro za Hrvate, čime bi kad bi se taj plan ostvario dobili dva građanska entiteta, a treći narod bi izgubio mjesto u takvoj BiH.

E, to nećemo dozvoliti, već ćemo graditi BiH i po mjeri hrvatskog naroda i budite uvjereni glavninu problema već do narednih izbora riješiti, rekao je Čović gostujući u emisiji Mostarska panorama Radia Herceg Bosne.

Čović se osvrnuo i na medijske napise o iseljavanju Hrvata

Slušamo i čitamo kako samo Hrvati odlaze iz BiH, a ja sam kolege nedavno upitao imate li podatke o tome koliko je drugih otišlo. Ja vas uvjeravam da drugi odlaze u većoj mjeri i da je u postotcima Hrvata više nego što ih je bilo popisano 2013.-te. Mi smo ovdje živjeli, živjet ćemo i dalje, ali kao ponosan konstitutivan narod, kazao je Čović.

Povezani Članci

AGRESIJA DŽENANE HARUP-DRUŠKO PRAVA JE MJERA “GRAĐANSKE BiH” ONAKO KAKO JE VIDE UNITARISTI

Volim Jajce

ZOVKO: Komšić bošnjački lider

Volim Jajce

PRLJAVI VELIKOMUSLIMANSKI PAMFLET O IZMIŠLJENIH 11 GENOCIDA NAD TZV. BOŠNJACIMA – DRUGI PUT

Volim Jajce
Učitavanje....