Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

ČOVIĆ: “Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti negdje, kada, s kim, i kako…”

Izabrani hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojem je prema sadašnjem zakonu usrkaćeno pravo provedbe volje hrvatskog naroda i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović oglasio se danas, nakon što je 9. siječnja bio u u Banja Luci, na svečanosti obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske.

“Mene žalosti što sam sve čuo u komentarima i analizi tog prisustva i moje pitanje bilo bi da nisam bio nazočan, bili mediji pratili da se nešto dogodilo u Banja Luci? Žalosti me što smo se vratili unazad. To je bila jedna svečana akademija, a u javnosti se govorilo i o nekim ratnim zločinima i sličnome”, rekao je Čović.

“Nadam se da nisam nikoga povrijedio, nadam se da neću ni ubuduće, a hoće li moja nazočnost provocirati praćenje nekih drugih događaja, ja neću ni demantirati ni reagirati. Nitko nama neće određivati hoćemo li se mi pojaviti na nekoj svečanoj akademiji”, rekao je Čović koji smatra da je njegova nazočnost u Banja Luci izmanipulirana.

“Mi ćemo inzistirati na legitimnom predstavljanju našeg naroda, pa i kad je u pitanju medijska zasutupljenost, jer ovo što danas imamo daleko je od toga. Radi čega se ovaj put spominju neka ordenja, ne znam tko ih je dobivao i zbog čega. Mislim da nema mjesta bilo kakvom jeziku mržnje i ako netko ima drugačiji stav i mišljenje o povijesti ili o aktualnom političkom trenutku, može to i drugačije izraziti, jer govor mržnje vraća nas u sukobe”, rekao je Čović.

Podsjetimo, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović prisustvovao je svečanosti, a uz njega u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

S Miloradom Dodikom susreo se tada i hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan del Vechio koji je nakon toga smijenjen s dužnosti.

 

 

(poskok.info)

Povezani Članci

NIJE DA SE HVALIMO Muškarci iz BiH su najobdareniji u Europi

Volim Jajce

SRAMOTNO ŠIKANIRANJE: Kurbaša ‘Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša

Volim Jajce

UZURPACIJA ZEMLJIŠTA KŠC TRAVNIK Don Željko Marić: Hrvatima katolicima u Travniku želi se pokazati ”gdje im je mjesto”

Volim Jajce
Učitavanje....