Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP Zanimljivosti

Dani kosidbe u Barevu

U selu Barevu danas se održavaju tradicionalni, četvrti po redu, Dani kosidbe. Ova manifestacija, koja je danas okupila više od dvadeset kosaca iz Bareva i drugih sela jajačkog kraja, nije natjecateljskog karaktera. Cilj joj je promicanje tradicionalnih vještina i druženje uz bogatu trpezu koju su pripremili vrijedni domaćini.

Začetnici ove hvalevrijedne ideje prije četiri godine bili su Petar Matić i Ivo Bogić. Zahvaljujući ljudima poput njih dvojice, kao i sličnim manifestacijama u drugim selima naše općine, naša opustjela sela barem na jedan dan ožive. Prigoda je to da se prisjetimo kako se ne tako davno živjelo u našim selima, vrijedno radilo i veselo družilo.

Uz znak zahvale za sve što čine za Barevo potporu ovoj manifestaciji svojim dolaskom dali su predsjednik OO HDZ Jajce i predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce gosp. Ivo Šimunović, zastupnik u Skupštini Županije Središnja Bosna i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH gosp. Marko Saraf, jajački poduzetnik i općinski vijećnik gosp. Josip Topić, inače baranski zet, te ravnatelj JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” Anto Brtan, podrijetlom iz Bareva.

 

dav
dav
dav
dav

Povezani Članci

UTRKA U SREDIŠTU ZAGREBA Svijet je dobio novu skijašku atrakciju

Volim Jajce

Najave Dođite na promociju knjige: “General Praljak”

Volim Jajce

Angela Merkel: Nošenje burki je prepreka za integraciju

Volim Jajce
Učitavanje....