Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce

Daytonski zločinački pothvat

        Nepravedni mir nametnut u američkoj vojnoj bazi Dayton, zaraćenim narodima Bosne i Hercegovine, sve je više temelj nekim budućim nacionalnim i vjerskim sukobima u tom beha prostoru, kao nekadašnjem svijetu u malom. Zapravo, nepravedni mir, kao djelo svjetskih interesa na nemirnom beha području, koje je u povijesnoj  ulozi predziđe kršćanstva, još deblje i neprohodnije podijeli, i međusobno udalji, te civilizacijske, kulturne i vjerske razlike koje su stoljećima živjele na politički vručem beha prostoru.

            Nepravda je zapravo uzrok svih svjetski zala, ratnih ubijanja, progona, etničkih čiščenja, što je bio slučaj i sa bosanskom situacijom koja ju je uvela u jedan najkrvaviji građansko konfesionalni sukob na europskim prostorima poslije Drugog svjetskog rata. Iako je ta ćinjenica, ta stvarnost, povijesna dokazanost, svijet je uprkos tomu ipak primjenjuje u Bosni i Hercegovini, što pak jasno govori kako Svjetskoj zajednici i nije do pravog, i istinskog, mira, temeljenog na pravdi, jednakosti, ravnopravnosti i konstitutivnosti beha naroda. Nigdje i nikada nepravda nije donijela mir, a poglavito ne u multikulturalnim, multinacionalnim i multikonfesionalnim zajednicama kakva je bila Bosna i Hercegovina. 

            U uspostavljanju, zapravo, nametanju, mira u Bosni i Herecgovini svijet se vodio isključivo interesima, iz kojih je i izrasla največa nepravda u povijesti traženja mira zaraćenim stranama. Nepravda je tolika da je ispred nje, gotovo, nestalo  beha Hrvata,  tisućljetne komponente bosanske zajednice. A upravo nepravda i interesi su i bili razlogom krvavog i brutalnog građansko konfesionalnog beha sukoba. I umjesto da se zbog toga interesi i nepravda isključe na putu postavljanja mira u Bosni i Hercegovini, oni se još više betoniraju u daytonsku građevinu, koja sve od svog postanka iz tisuću devetstodevedeset i pete više podrhtava, i urušava se pred naletima bizantskog i islamskog vjerskog i nacionalnog tsunamija. Zapuhan u Daytonu urkanski čisti hrvatstvo i katolićanstvo u Republici Srpskoj u kojoj ostavlja samo pravoslavlje, i beha Federaciji u kojoj ostavlja jedino islam.

            Taj daytonski tsunami američkog diplomata Holbrucka, a kojeg je zavitalao srpski nacionalizam i islamski vjerski fundamentalizam sa elementima terorizma,  istrgnuo je i razbacao diljem Kugle zemaljske treču beha stranu, hrvatski narod i njegov korijen, te od tog europskog naroda napravio europske Kurde, Palestince, i beduine kao največe lutalice današnjice. Daytonsko Holbruckov tsunami sa srpsko muslimanskim nacizmom i fašizmom Dvadeset i prvog stoljeća, istrgnuo je i spalio tisućljetni stari eurohrvatski korijen, te Bosnu i Hercegovinu podijelio na dva nikad više zajednička dijela. Uz to nagrađuje srpke ratne zločince Republikom Srpskom, unutar koje ima prostora samo za Srbe, a muslimanske prostorima Federacije, u ćijim okvirima je rezerviran prostor samo za muslimane.

            Daytonsko zločinački pothvat isplaniran Holbruckovom politkom amerikanizacije otkrivenog Kolumbova kontinenta, srpski i muslimanski, ratni i mirnodopski, zločinci, koje predvodi Dodik i Izetbegović, koriste kao pravo i sredstvo bizantiziranja  Republike Srpske i islamiziranja Federacije. Prostora stvoreni ratnim zločinima etničkog čiščenja i progona, i priznati kao takvi u Daytonu politikom zločinačkog pothvata. Oslobođeni svih odgovornosti za sve ratne i mirnodopske zločine, Dodik i dinastija Izetbegovići, zločinački koalicijski partneri, na ostatku ostataka beha Hravta uvode ponovo ropstvo u Europi, za koje se mislilo i vjerovalo zbog tolikih povijesnih žrtava, da je neponovljivo na Starom Kontinentu i uopće u svijetu.

            Beha Hrvati rospki rade, Srbi i muslimani, danas i Bošnjaci, grade, Hrvati se izgladnjuju Srbi i muslimani Bošnjaci se izgrađuju. I zato Dodik čvrsto veže Republiku Srpsku za Srbiju i Bizant, dinastija Izetbegović Federaciju za Orijent i Islam.

            Sve je to, podjela i betoniranje ratnog beha stanja, nastavak etničkog čiščenja, uvođenje ropstva Dvadeset i prvog stoljeća,  posljedica Daytonskog zločinačkog pothvata isplaniranog tajnim srpsko muslimanskim dogovorima i priznatim i ozakonjenim u američkoj vojnoj bazi Dayton. Zločin kojim je ovaj dio Europe postao bliskoistočni slučaj koji će trajati sve do pravednog riješenja beha problema. No pravedno riješenje je moguće postići u jednakosti, ravnopravnosti, suverenosti i konstitutivnosti sva tri beha naroda, u bosanskohercegovačkoj zajednici federalnog ili konfederalnog uređenja triju nacionalnih republika, entiteta, ili savezu triju nacionalnih, hrvatske, srpske i muslimansko bošnjačke, države.

  Vinko Đotlo, Švicarska

 

 

Povezani Članci

Čović: Bez izbornog zakona ne ulazimo u izvršnu vlast, a bez nas se ne može

Volim Jajce

UZ POTPORU OESS-A U Jajcu obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije

Volim Jajce

JE LI SAV GRIJEH ZA KONJIC ŽILIĆU SMJESTIO VRH ARMIJE BIH? Nisam htio napadati HVO. Svo oružje dobijali smo preko Hrvata

Volim Jajce
Učitavanje....