Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP

Direktor, tehničar, poštar, političar… za zapošljavanje uzimali 10.000,00 maraka

Zatražen je jednomjesečni pritvor za petorku koja se sumnjiči da je trgovala vlastitim utjecajem i to tako što je prodavala radna mjesta u javnim ustanovama za iznos od pet do 10.000 maraka, kazali su iz Tužiteljstva u Sarajevu…

Nakon višemjesečne istrage, uhićeni su u akciji FUP-a kodnog naziva “Bosna” koja je provedena na području Sarajeva, Tuzle i Zenice, a riječ je o Esedu Džananoviću, izvršnom direktoru za distribuciju Elektroprivrede (EP) BiH, glavnom tehničaru ORL odjela na KCUS-u Safetu Bibiću te Nedžadu Traki i umirovljenom tuzlanskom poštaru Ramizu Karavdiću, kao i o Nedžadovom sinu Senadu Traki, zastupniku BPS-a Sefer Halilović u Skupštini ZDK.

Terete se za udruživanje zbog primanja dara ili drugih oblika koristi. Naime, kao kriminalna skupina su, zahtijevajući novac ili druge oblike koristi, određene osobe zapošljavali u javna poduzeća, odnosno u zdravstvene i školske ustanove u FBiH.

U akciji su pretresi objekata na više lokacija među kojima i prostorije zgrade EP u Sarajevu, a do sada je pronađena veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računala i prateća oprema, telefonski aparati i SIM karice, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s kaznenim djelom. Inače, kao člana Uprave EP BiH, i to nakon suglasnosti Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća, osumnjičenog Eseda Džananovića je Vlada FBiH imenovala na ovu poziciju na sjednici održanoj 24. veljače, a mandat mu je počeo od 1. ožujka, dok je glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić na sjednici Vlade SK održanoj 29. ožujka imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica SK.

Uz ostalo, u ispostavi EP BiH u Zenici je nedavno primljen veći broj djelatnika, a što se također povezuje s ovom aferom.

(drukciji.ba)

Povezani Članci

Organizira se veliki skup svih Uzdoljana na Uzdolu

Volim Jajce

Konaković objavio razgovor s Izetbegovićem: “Jel ti važniji narod ili stranka”

Volim Jajce

Prodaja osobnih iskaznica unosan biznis u BiH: 2.000 eura za 500 komada

Volim Jajce
Učitavanje....