Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

DO KADA PONIŽENJE: Zašto Hrvati ne napuštaju institucije BIH?

Možemo li zamisliti da Ustavni sud donese odluku kako je bošnjački dom naroda, bošnjački dom, i da ga popunjava bošnjački narod, a ne srpski i hrvatski.

Možemo li potom zamisliti da se Srbi i Hrvati bune zašto više ne mogu popunjavati bošnjački dom naroda i da protestiraju pred svijetom, kako želja Bošnjaka da popunjavaju bošnjački dom naroda, jeste čisti fašizam?

Možemo li potom zamisliti kako se Bošnjaci odazivaju na pregovore u Bruxelles na kojima raspravljaju sa Srbima i Hrvatima kako da se popunjava bošnjački dom naroda i da Srbi i Hrvati pri tome nešto uvjetuju Bošnjacima?

Možemo li zamisliti da nakon što su Bošnjacima, Srbi i Hrvati, dva puta nametnuli člana predsjedništva Bošnjaci mirno  šute na tu činjenicu? Ili je lakše zamisliti kako traže da bošnjački član predsjedništva mora biti legitiman?

Možemo li potom zamisliti da Bošnjaci pregovaraju sa Srbima i Hrvatima i mole ih da više ne biraju bošnjačkog člana predsjedništva i ne popunjavaju bošnjački dom naroda?

Možemo li zamisliti da građani Srpske Bošnjacima izabere potpredsjednika RS-a i Bošnjake u Vladi RS-a i da potom Bošnjaci u RS-u protestirjau a Građanska stranka RS-a izda priopćenje kako je želja Bošnjaka u RS-u da imaju svoje predstavnike teror manjine nad većinom, i da je to nacionalizam, da manjina od 10% želi trajno vladati nad milijun pravoslavaca i ograditi ih u žicu te pozove Srbe da se pripreme na rat?

Možemo li potom zamisliti Valentina Inzka kako šuti dok GS u Srpskoj poziva Srbe u rat, jer Srbima prijeti situacija da Bošnjaci u Srpskoj sami sebi izaberu predstavnike?

Sad se vratimo u Realnost.

Hrvati u BIH su prepolovljen narod. Nasiljem rata, svedeni su na 50% od ranijeg broja. Armija BIH protjerala je i poubijala preko 170.000 Hrvata u FBIH. VRS oko 140.000 u Srpskoj. Armija BIH nije kažnjena za taj čin. VRS jest.

Zbog činjenice da nisu kažnjeni u Haagu , u Sarajevu su stava da su Hrvati sami sebe poubijali i protjerali. I da činjenica da je bošnjački narod nakon progona iz RS-a, skoncentriran u FBIH, dovoljno demokratska, da se matematika progona uknjiži u želju za majorizacijom u FBIH. Nad narodom s kojim si ratovao 5 mjeseci dok si ostalih 5 godina vojno surađivao. I čija te druga država Hrvatska zbrinjavala u dalmatinskim hotelima?

Od Hrvata u BIH se traži da pregovaraju o svojem ustavnom pravu, koje je potvrdio i Ustavni sud. Od Hrvatske se traži da se ne miješa u bošnjačku želju za majorizacijom nad Hrvatima i svaka riječ na tu temu naziva se ustašovanjem. Možemo li zamisliti obrnutu logiku i obrnut rječnik? Da Kolinda Grabar Kitarović politiku Bošnjaka nazove nastavkom džihada Armije BIH i 7-e muslimanske?

Iako je dakle najviša pravosudna institucija BIH donijela odluku da bošnjački glas ne smije utjecati na hrvatski dom naroda, u FBIH , Bošnjaci , nominalne patriote BIH i nominalni poštovatelji BH institucija, žele i dalje pregovarati o onome o čemu pregovora nema. O odluci Ustavnog suda. Za cijelo to vrijeme ponašaju se kao nadnarod, koji će spriječiti svako imenovanje onih Hrvata u BIH institucije koje smatraju opasnima po bošnjačke nacionalne interese. Bez obzira o kojoj se funkciji radilo. Otvoreno pred OHR-om pozivaju na uskratu prava građanstva svima koji javno ne misle kako oni misle.

Sjetimo se sada OHR priopćenja i priopćenja sarajevskih stranaka kad su bile neke druge odluke Ustavnog suda. Recimo odluka o 9.januara. Parole su bile  – Odlukla je neodgodiva i krajnja. Nema pregovora. Sankcije, sankcije, sankcije.  Potom je krenulo stavljanje Dodika na crnu listu i kaznena prijava.

Koliko je bošnjačkih političara stavljeno na crnu listu US-a zato što ne žele poštovati olduku Ustavnog suda?

Koliko je kaznenih prijava podnešeno protiv partije, koja umjesto da poziva na poštivanje odluke Ustavnog suda, poziva Bakira Izetbegovića da pripremi Bošnjake za rat?

I onda na kraju ono najvažnije – Hrvati. Zašto hrvatski predstavnici uopće pregovaraju o pravu koje je Ustavni sud potvrdio? O pravu Hrvata u BIH da im se vrati Izborni zakon kakav je bio prije Petritschevih amandmana?

O pravu da u svojoj državi budu suveren narod?

Nema pregovora ni s kim, o tome jesmo li suveren narod ili nismo. Samo pristajanje na razgovore o tome jesmo li suvereni i imamo li pravo kao suveren narod, suvereno birati svoje predstavnike jeste relativizacija te suverenosti.

Komšić želi biti hlapljivi idiot koji će treći put majorizirati narod svog oca? Pa pustimo ga.

Bošnjaci žele popuniti hrvatski dom naroda? Pa pustimo ih.

Što hrvatski zastupnici čine i dalje u Sarajevu? Jer ne radi se ovdje o zakonu o akcizama, radi se o gaženju temeljnog ustavnog prava hrvatskog naroda. Da je netko prisilio Bošnjake da pregovaraju o minimumu svojih ustavnih prava oni bi davno napustili institucije.

Zašto Hrvati  ne kažu OHR-u i Bošnjacima,  evo vam država, i javite se kad se sjetite poštivati Ustav.

U čije ime oni i dalje sjede u foteljama? Vaš narod je zlostavljen 25-u godinu za redom. Zašto prividnim dijalogom zbunjujete taj narod?

Napuštanjem institucija legitiman je demokratski čin. Dajte Bošnjacima državu kad je toliko žele.

Pa da vidimo kako bolje svi živimo. I kako rahat vlada Bosnom.

Povezani Članci

JAJCE: Napretkov Bal pod maskama (FOTO)

Volim Jajce

Mladen Begić: Herceg Bosna je simbol ravnopravnosti Hrvata, nikome ne smijemo dopustiti da to negira

Volim Jajce

KRALJICA VOĆA: Znate li da vam jabuke mogu pomoći da imate svijetle i zdrave zube?

Volim Jajce
Učitavanje....