Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

NIJE BITNO KAKO NAROD ŽIVI Dodik: Pokušavamo Republiku Srpsku osposobiti za njen samostalan put

Predsjednik RS Milorad Dodik uručio je danas u Banja Luci povodom 9. siječnja – Dana RS odlikovanja RS zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama.

Dodik je istaknuo da se “Republika Srpska od osnivanja prije 25 godina borila za svoju snagu i postojanje i da je formirana, s idejom o slobodi koju je srpski narod stoljećima pokušavao dostići”.

“Iako je uporno osporavana, pokazana je volja naroda koji nikada nije odustao od ideje da Republika Srpska postoji, bude snažna, naša i jedinstvena. Republika Srpska je mjesto za život svih ljudi, bez obzira na vjeru i nacionalnost”, rekao je Dodik u obraćanju na dodjeli odlikovanja.

On je naglasio da je sloboda srpskog naroda vezana za postojanje države.

“Kada nismo imali državu dramatično smo stradali. Naša sloboda nikada nije bila usmjerena prema ukidanju slobode drugima, nego je srpski narod pokazao da sloboda koju je za sebe osvajao bila sloboda i za druge narode na ovim prostorima”, istaknuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, težnja Republike Srpske jeste što bliskiji ili državni okvir sa Srbijom. “Ono što pokušavamo ovdje uraditi jeste Republiku Srpsku osposobiti za samostalan put. Teških je 25 godina koje smo ostavili iza sebe, ali je u ovom vremenu bilo i godina uspjeha”, rekao je Dodik./Srna/HMS/

Povezani Članci

HOĆE LI BITI NOVIH UHIĆENJA? Institucije provjeravaju čak 700 spornih kupnji zemljišta koje su realizirali Arapi

Volim Jajce

NK Metalleghe BSI: Poraz u Kaknju

Volim Jajce

DVIJE ISTINE O AKTUALNOJ SITUACIJI U JAJCU Avaz je ponudio jednu, mi nudimo drugu za one koji misle drugačije

Volim Jajce
Učitavanje....