Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

Dodik primio američkog veleposlanika Nelsona: Ovdje je predugo visoki predstavnik

Nelson je prilikom predaje akreditivnih pisama, u Predsjedništvu BiH, poželio dobru suradnju tijekom svog mandata u BiH.

“Drago mi je što ću s vama i vašim kolegama u Predsjedništvu pomagati vašoj zemlji da napreduje k partnerstvu u NATO savezu i EU, što su njeni zacrtani ciljevi”, rekao je Nelson prilikom prvog susreta s Dodikom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je prokomentirao je prisutnost visokog predstavnika te put BiH k EU i NATO-u.

“Ovdje je predugo zadržan visoki predstavnik i nadam se da ćemo to što prije ispraviti da prestane njegova funkcija. Želimo vašu pomoć. Mi smo opredijeljeni ka europskim integracijama. Danas je Vlada Republike Srpske usvojila sve odluke u vezi s odgovorima na Upitnik EK. Očekujemo i da će ostale razine vlasti to uraditi, čime se stvaraju uvjeti da to predamo u Bruxellses”, rekao je Dodik.

Informirao Nelsona, prenosi Klix.ba., da u BiH ne postoji konsenzus o članstvu u NATO savezu, ali da postoji opredijeljenost za suradnju.

“Što se tiče NATO-a mi smo opredijeljeni za suradnju s NATO-om i imamo određene aranžmane kroz Partnerstvo za mir i pojedinačni program suradnje. Naši vojnici sudjeluju u različitim misijama u okviru NATO-a, no želim vam reći da u BiH nema konsenzusa o pristupanju NATO-u. To je pitanje koje je na dnevnom redu, za razliku od EU gdje postoji konsenzus. Imat ćemo vremena da pojasnimo sva pitanja. Želim najbolje vama, vašim suradnicima i vašem predsjedniku”, zaključio je Dodik.

Povezani Članci

Saobraćajna nesreća u Podbarevu, bankina spriječila tragediju!

Volim Jajce

Grmoja za Dnevnik.ba: Hrvatima u BiH nitko ne smije nametati predstavnike

Volim Jajce

Vlada Hrvatske donirala Vrhbosanskoj nadbiskupiji 382 tisuće eura

Volim Jajce
Učitavanje....