Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska

Dogodine će magistrirati u Zagrebu, ali zov Fojnice je jači i teško je odoljeti

Ivan Kapetanović iz Fojnice u tom je gradu završio osnovnu školu i u šestoj godini počeo trenirati taekwondo te ovaj borilački sport odmah zavolio. No, sport kojemu ćemo se još vraćati samo je jedan od razloga ove priče, jer još najmanje dva segmenta života i rada ovoga vrijednog mladića čine zanimljivim i za novine, piše Večernji list BiH.
Naime, Ivan je nakon završene osnovne škole upisao Gimnaziju u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku. Međutim, unatoč velikim obvezema u školi, nije se odvajao od taekwondoa, nego je vrijeme raspoređivao, čak i u minutama, za učenje, treniranje, putovanja na natjecanja. Nakon uspješno završene gimnazije, upisao je fakultet u Mostaru, Prehrambeno tehnološki, i uspješno diplomirao te otišao u Zagreb na daljnji studij. Za Ivanovu ljubav prema sportu uopće najzaslužniji je Branko Stanić, nekada vrhunski borac u ovom sportu, osvajač brojnih medalja i trofeja, izbornik reprezentacije BiH…
Danas se bavi kick boksom, bio je inicijator osnivanja novog Studentskog kick box kluba, a ove godine “uplovio” je u nove vode, u društveno-studentski rad, o čemu ranije, kaže, ni razmišljao nije. Jer, njegov su život bili fakultet, sport i suđenje u sportu. “Udruga bosanskih studenata u Zagrebu” nakon više godina rada, “zaštekala” je i na vidiku nije bilo promjena nabolje te je pokrenuta inicijativa organiziranja nove udruge, s novim i ambicioznijim rukovodstvom.
Tako je, uz pomoć i podršku našeg poznanika i prijatelja, istaknutog političkog i kulturnog djelatnika iz središnje Bosne Ivana Sajevića, početkom ove godine osnovan Klub bosanskih studenata, a na njegovo čelo izabran je upravo Kapetanović. Ivan nam je najavio veliki događaj, kulturno-studentsku manifestaciju – Večer bosanskih studenata i brucošijadu, koja će se održati 17. studenoga. Ivan će, ako bude išlo sve kako treba, iduće godine završiti studij, dobiti diplomu magistra Prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

– Već sada imam ponuda za ostati u Zagrebu. Međutim, “zove” me moja Fojnica, moja središnja Bosna, srce bosanske, katoličke i hrvatske povijesti. Tome zovu teško je odoljeti – rekao je.

(vecernji.ba)

Povezani Članci

Starica Marija

Volim Jajce

IZBORNO ZAKONODAVSTVO Bošnjačke stranke činom entitetskog separatizma krše Daytonski sporazum i ruše ustavno-pravni poredak BiH

Volim Jajce

KOLUMNA RUŠENJEM ISTANBULSKE KONVENCIJE DO RUŠENJA PLENKOVIĆA

Volim Jajce
Učitavanje....