Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

Dr.Stipan Jezerčić – Priopćenje

Poštovane sugrađanke i sugrađani.
Prolaze godine, mjeseci , tjedni i dani od završetka Domovinskog rata. Vrijeme donosi svoje – zaborav, htjeli mi to ili ne htjeli. Polako blijede situacije i događaji u kojima smo bili. Ostaje u većini slučajeva ono što je zapisano. Moramo oprostiti, ali to ne znači i zaboraviti. Moramo se osloboditi bilo kakve mržnje, jer ona razara, izjeda i uništava mrzitelja, a ne mrženoga.
Budimo jedinstveni, radi onih, zbog kojih najviše i obilježavamo ovaj, dvadeset prvi po redu 13.rujan .Jedinstveni zbog onih čija su imena ostala uklesana na spomenicima širom Jajca, radi nas, radi naše djece…
Oni su se za ovaj grad borili do posljednjeg daha, a mi ?
13-rujan
Zapitajmo se da li smo dovoljno dali ovom gradu ? Sve nas više odustaje od bitke , dok neki zbog toga zadovoljno trljaju rukama . Nepravde je uvijek bilo i biti će je i u buduće. Pustimo neka svatko odgovara za svoje postupke ,svoja djela i nedjela.
Svi mi možemo imati stotine razloge , nezadovoljstva i opravdanja svojih postupaka kako bismo neke stvari prepustili slučaju, ali ne zaboravimo da smo još uvijek živi i da uživamo u slobodi ,koja nije došla sama od sebe.
Za ovaj grad se moramo boriti svi zajedno , jer u protivnom ,žrtve onih koji su pali ,biti će uzaludne. Jedna od tih borbi, ona politička ,upravo je u tijeku.
Ne dopustimo da oni, kojima životi naših najmilijih ,ne znače ništa ,osim brojke zapisane negdje na papiru , upravljaju nama i našom budućnošću, jer  tko ne poštuje žrtve ,ne može poštovati niti nas .Tu je isključivo radi sebe i svoga interesa.
Borimo se zajedno za bolje sutra Jajcu ,zbog onih čija su imena ostala uklesana na spomenicima širom Jajca, radi nas, radi naše djece…

Povezani Članci

EU ukida roaming

Volim Jajce

Ovo treba pogledati svaki Hrvat kome je stalo do istine

Volim Jajce

Proglašeni najbolji sportaši općine Jajce za 2016. godinu

Volim Jajce
Učitavanje....