Volim Jajce
Aktualno Jajce Politika TOP

Dr. Stipan Jezerčić : Reagiranje na izjavu Edina Hozana

Na središnjem skupu SBiH govorio je i aktualni načelnik općine Jajce te kandidat na lokalnim izborima ,kojega i ova stranka podržava.

Isti je u svom govoru istaknuo:
” U proteklih 12 godina imali smo jako dobru i tijesnu suradnju sa Strankom za BIH, sa kojom uz stranku SBB činimo jedan jak i čvrst blok, nasuprot političkom bloku koji predstavljaju stranke sa hrvatskim predznakom. Naš zajednički cilj je da zadržimo jednu probosansku politiku u našoj zajednici”.

Ako je probosanska politika sve ono što su stanovnici općine Jajce vidjeli proteklih 12 godina SDA-ovog upravljanja ovom općinom ,onda svaki iole normalan stanovnik općine Jajce bi trebao da se zabrine nastavkom takve politike.

Tih 12 godina probosanska politika je progutala 100 miliona maraka ,a da su rezultati potrošnje tolikog silnog novca jedva vidljivi na terenu.
Vidljiv je jedino rast nekoliko privatnih poduzeća ,koja su “podignuta” javnim novcem i koja na provizijaški način dobivaju poslove.

Probosanska politika ovih stranaka je isto tako ultimativno i provizijaško odbijanje investicije od 40 milijuna Eura poduzeća BSI od strane probosanske politike SDA ,što je direktno rezultiralo gubitkom preko 200 radnih mjesta ,a samim tim i tjeranjem mladosti iz Jajca u europske zemlje .

Probosanska politika je također ignoriranje i diskriminiranje Hrvata općine Jajce na sve načine ,osim kad je riječ o punjenju proračuna. Hrvati su za probosansku politiku narod, koji je potrebno u miru etnički očistiti iz Jajca, kako bi se eventualno danas,sutra u ove krajeve naselili egzotični arapski (avan)turisti, koji će probosanskoj politici biti prihvatljiviji i veća braća od svoje srednjovjekovne braće.

Probosanska politika također dopušta mnogostruka kršenja Statuta općine Jajce ,Poslovnika o radu OV Jajce, razno-raznih Zakona i propisa ovog grada,Županije kojoj pripada,entiteta i države u koju se ova politika kune.
Probosanska politika si to može priuštiti ,jer ima svoje ljude u inspekcijama, Sudovima i Tužilaštvu.Još nismo vidjeli da je neki od ovih organa reagirao na gruba kršenja zakona u općini Jajce u proteklih 12 godina.

Probosanska politika je politika koja upošljava podobne, a ne sposobne ,pri tome zaboravljajući da smo država tri konstitutivna naroda te da samim tim svaki od ovih naroda treba imati jednaka prava . Jedno od tih prava je i pravo rada u državnoj službi.

Probosanskoj politici ne pada na pamet zaustaviti odlaske mladih iz Jajca ,nego je to očiti CILJ ove politike. Dok god je u blizini proračunskih milijuna ,probosanska politika neće trepnuti nad jednim od najvećih problema naše općine.

Probosansku politiku ne brine to što su svake godine razredi sve manji ,ali ovu politixku itekako brine RAZDVAJANJE SREDNJOŠKOLACA ,jer probosanska politika nema drugog rješenja.

Još je primjera probosanske politike ,koja je stanovnike Jajca koštala svih ovih, niz vodopad bačenih 12 godina pa bi svaki svaki iole normalan Jajčanin ,koji razmišlja svojom glavom, trebao već na ovim lokalnim izborima dati svoj doprinos da se okonča to tmurno razdoblje probosanske politike.
Na kraju krajeva oni koji su tu politiku provodili zlouporabljuju i samu riječ “probosanska”, jer ono što oni rade s ovom riječi nema  baš nikakve veze.

(zaboljesutrajajcu.com)

Povezani Članci

AL JAZEERA: JAJAČKA BOGOMOLJA PROPADA DOK SE VJERSKE VOĐE SPORE (VIDEO)

Volim Jajce

Dani srednjovjekovlja u kraljevskom gradu Jajcu

Volim Jajce

PREKINUTA SJEDNICA: Bošnjačkim strankama neprihvatljive izmjene Izbornog zakona kojeg su predložili Hrvati

Volim Jajce
Učitavanje....