Volim Jajce
Aktualno Sport Svijet TOP

ECCLESTONE OBJAVIO VELIKU ODLUKU: povijesna prodaja F1 u poslu od osam milijardi dolara

LONDON – Bernie Ecclestone najavio je svoj ostanak u Formuli 1 unatoč preuzimanju američke tvrtke Liberty Media većinskog dijela dionica.

– Žele me još tri godine – izjavio je Bernie za Reuters, iako još uvijek nije siguran kada bi preuzimanje dionica moglo biti finiširano.

– Iskreno, mislim da to nitko ne zna uključujući naše prijatelje iz Libertyja i Donalda – izjavio je šef Formule 1 aludirajući na Donalda Mackenzieja, vlasnika CVC Capital Partnersa, koji trenutačno drži 35,5 posto većinskog dijela dionica, koje želi otkupiti Liberty. Ecclestone se sljedeći vikend neće pojaviti na Velikoj nagradi Singapura jer je potrebniji na pregovorima CVC-a i Libertyja.

– S obzirom na sve što se događa, CVC želi da budem u Londonu kako bih im pomogao finiširati posao. Ne mogu si dopustiti odlazak u inozemstvo na pet ili šest dana – kazao je Bernie.

Dogovor prema kojemu će Liberty preuzeti većinski paket dionica Formule 1 mora biti zgotovljen prije sastanka Izvršnog odbora sljedećeg utorka, na kojemu će biti izabran novi predsjednik.

Po medijima se već danima provlači ime Chasea Careya, izvršnog dopredsjednika 21st Century Foxa, koji bi na funkciji predsjednika Formule 1 trebao zamijeniti Austrijanca Petera Brabeck-Letmathea, 71-godišnjaka, koji će s pozicije čelnog čovjeka oktanskog cirkusa odstupiti nakon četiri godine zbog dijagnosticiranog raka.

– Carey može učiniti puno stvari s društvenim mrežama koje ja nisam učinio, a čini se da je on u dodiru s njima. On se bavi sponzorstvima za svoje tv-poslove. Međusobno ćemo se dobro slagati – izjavio je Bernie Ecclestone.

Kupoprodaja bi trebala vrijediti osam milijardi dolara, što će biti najvredniji sportsLiberty Media će Formulu napokon približiti neotkrivenom američkom tržištu, što posebno veseli šefove momčadi koji se nadaju novim ulaganjima u oktanski svijet.

Američka tvrtka u vlasništvu Johna Malonea najveća je svjetska tv-kompanija i kompanija za širokopojasne veze koja djeluje u tridesetak europskih, južnoameričkih i karipskih država.

U međuvremenu je Liberty Media objavila da su kupili 18,7 posto dionica za 4,4 milijarde dolara, dok će ostatak posla s CVC-om biti zgotovljen 2017. godine.

– Cijena transakcije predstavlja vrijednost Formule 1 od osam milijardi dolara i vrijednost kapitala od 4,4 milijarde dolara – potvrdila je američka kompanija, kojoj je ovo najveći posao u povijesti.

Kompanija je također potvrdila da će Carey postati predsjednik Formule 1, dok će Brabeck-Letmathe ostati u Izvršnom odboru kao direktor, no, to će biti potvrđeno sljedećeg utorka, dok će se ostatak pregovora nastaviti prema planu.

sportske novosti

Povezani Članci

Ivo Lučić: Jesu li neprijatelji BiH oni koji poštuju ustav ili oni koji ga ruše?

Volim Jajce

Bradara: Hrvatski izaslanici protiv svakog ekstremizma, ali Miletić nije ispoštovao procedure

Volim Jajce

Published On: Mon, Jul 3rd, 2017 #Aktualno | IZETBEGOVIĆ: Nema više suradnje s Radončićem

Volim Jajce
Učitavanje....