Volim Jajce
Aktualno BiH Izbori Izdvajamo Jajce Politika TOP

EDIN HOZAN ŽELI I TREĆI MANDAT NA ČELU JAJCA

Stranka demokratske akcije (SDA) donijela je odluku o kandidatima za načelnike na predstojećim Lokalnim izborima. U većini lokalnih zajednica ta će stranka imati svoje kandidate, dok će u nekima podržati kandidate drugih stranaka ili zajedničke kandidate.

Poznata su imena svih njihovih kandidata u cijeloj Bosni i Hercegovini. U našem gradu Jajcu će SDA kao kandidata za načelnika ponuditi Edina Hozana (47) diplomiranog inženjera mašinstva. U toku agresije na BiH bio je pripadnik Armije R BiH.

U periodu od 2003. do 2009. godine radio je kao profesor informatike i stručnih predmeta u Srednjoj strukovnoj školi u Jajcu, te bio voditelj stanice tehničkog pregleda „Vrbas 98“.

Od 2004. godine član je IO SDA Jajce i KO SDA SBK Travnik. Za vijećnika OV Jajce izabran je 2004. godine, a u periodu 2006 – 2010. godine bio je zastupnik u Skupštini SBK/KSB Travnik. Od 2008. do 2010. godine bio je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a  2009. godine izabran je za predsjednika OO SDA Jajce.

Za načelnika Općine Jajce izabran je na lokalnim izborima 2012. godine, a nakon četiri godine uspješnog mandata ponovo dobija povjerenje svojih građana.

Ove godine potvrđen mu je novi mandat za predsjednika OO SDA Jajce i na posljednjim izborima za KO SDA SBK izabran je za potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA SBK Travnik.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

 

(Jajce Online)

 

Vjerujemo da će dobiti glas od onih što su ljepili ploče kod Katakombi, onih što su dobili freze i sjemena na početku proljetne sezone, onih firmica koje bi se ugasile da nisu na općinskoj “sisi” i sve manjeg broja stranačkih poslušnika. 

 

Povezani Članci

Jajce predstavljeno na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Volim Jajce

Ekstremne hladnoće odnijele u BiH pet života, stiže novi snijeg

Volim Jajce

VITALNI NACIONALNI INTERES Porodilje nisu socijalni slučajevi, problematiku riješiti setom zakona

Volim Jajce
Učitavanje....