Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Školstvo i obrazovanje TOP

EDINA HOZANA ZA RAVNATELJA NOVE SREDNJE ŠKOLE-JER ON TO ZASLUŽUJE!!!

Osnivanje nove srednje škole za Bošnjačku djecu u Jajcu, nije pobjeda bošnjačke, niti istovremeno poraz hrvatske politike u Jajcu ili Županiji Središnja Bosna. Poraz je to društva u kojem živimo i koje je, nažalost izgrađeno na podjelama. Društva , koje podjelama rješava probleme.
Ono što su Bošnjaci u Jajcu dobili jučer, mogli su dobiti i davno prije, odnosno niti u jednom trenutku nije bilo sporno da ne mogu imati svoju srednju školu, u kojoj bi se odvijala nastava na bosanskom jeziku.

Sama činjenica da je najnoviju inicijativu za osnivanje ove srednje škole, pokrenuo aktualni načelnik Edin Hozan i SDA, potvrđuje ovu tezu, obzirom da je ova stranka godinama dio većine, koja odlučuje u Skupštini ŽSB, dok takvu odluku može donijeti isključivo ista ta Skupština Županije Središnja Bosna.
Znači mogli su i ranije, ali nisu.

Apetiti SDA su bili malo veći, te je usljed toga bošnjačkoj djeci godinama bilo uskraćeno pravo na mogućnost školovanja na bosanskom jeziku. Kad se uvidjelo da SDA neće dobiti niti jednu poziciju ravnatelja u postojeće dvije srednje škole u Jajcu, bez obzira na negativne reakcije BH javnosti, te uz podijeljenost i samih Bošnjaka Jajca i njihove djece, odlučili su se za osnivanje nove srednje škole.

Sama činjenica da se u ovaj proces krenulo u izbornoj godini, odnosno u posljednjih nekoliko mjeseci, koliko je ostalo Edinu Hozanu na načelničkoj poziciji, a ne prije nekoliko godina, može potaknuti sumnju da isti, obzirom da je i sam profesor, na ovaj način želi po isteku mandata, osigurati sebi mjesto ravnatelja u novoj školi, ukoliko bude poražen na lokalnim izborima.

Ne bi nas iznenadilo i ne bi bio prvi takav primjer, obzirom da je i njegov prethodnik Nisvet Hrnjić, direktorsko mjesto u Domu Zdravlja Jajce osigurao pred sam kraj načelničkog mandata.
Vjerujemo da će to uspjeti i Edinu Hozanu te da će već od jeseni biti ravnatelj u novoj mješovitoj Bošnjačkoj srednjoj školi.

JER ON TO ZASLUŽUJE!!!

Povezani Članci

Vidljivo poskupljenje: Evo kolike će biti nove cijene polaganja vozačkih ispita u BiH

Volim Jajce

Zatvoren auto-servis “Budeš” u Lučini

Volim Jajce

STOLAC: Bošković jedini kandidat na izborima za načelnika

Volim Jajce
Učitavanje....