Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

Emir više nije smiješan: Hadžihafizbegović pozvao na preglasavanje Hrvata i izbor Komšića

Emir Hadžihafizbegović, nekada svima simpatični glumac koji je u legendarnoj Audiciji utjelovio lik Bogoljuba Šaulića, danas je jedan od istaknutih članova SDA koji se zalaže za radikalnu politiku Bošnjaka prema ostala dva naroda u BiH.

Svoje stavove je potvrdio i jutros u jutaranjem programu N1 televizije govoreći o tome kako je za Bošnjake prošlo vrijeme romantizma i kako kaže “hajra”, te kako Bošnjaci moraju mijenjati svoje stavove.

Hadžihafizbegović je jutros otvoreno poručio kako u Predsjedništvu želi vidjeti Džaferovića, Ivanića i Komšića, odnosno, nema ništa protiv toga da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Preglasavanje Hrvata i gaženje izborne volje jednoga naroda ne predstavlja ništa sporno za ovoga glumca.

– Moja želja je da u timu budu Ivanić, Džaferović i Komšić. Vidjet ćemo šta je realno. Ne bi mi bilo drago da u Predsjedništvu bude čovjek koji govori da Bosna i Hercegovina nije država, a pri tom se kandiduje za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. To je groteska koja vas uznemiri. Drugi gospodin slavi ratne zločince, kaže da je stvaranje građanske države jednako stvaranju islamskog kalifata – rekao je Hadžihafizbegović.

Naglasio je kako je i dalje odan politici Alije Izetbegovića, te kako će tako biti i u budućnosti. Na kraju razgovora je ukazao kako i “djeca vide da su Dragan Čović i Milorad Dodik napravili koaliciju za rušenje Bosne i Hercegovine”.

Tijekom jutrošnjeg gostovanja Hadžihafizbegović nije propustio nekoliko puta spomenuti presudu Hrvatima za udruženi zločinački poduhvat i Herceg Bosnu označiti kao zločinačku i fašističku tvorevinu. S druge strane, tom istom Hadžihafizbegoviću ne smeta snimati reklame i ubirati honorare od hrvatskih tvrtki, a čak se pohvalio kako će snimati jedan film u Hrvatskoj.

I ovaj primjer je jasan pokazatelj kako se gleda na Hrvate u ovoj državi, ali se i nameće pitanje koliko je zaista moguć suživot s obzirom na retoriku koja se koristi od strane jednog naroda prema drugom?

Povezani Članci

Dodik oštro o inicijativi SDA za promjenu imena Republike Srpske

Volim Jajce

IZETBEGOVIĆ U NEDJELJOM U 2: Malo o relaksaciji odnosa pa malo o ratu, budu li se neka prava tražila…

Volim Jajce

JAJCE:Trebaju li Hrvati i Bošnjaci u Jajcu konačno podvući crtu ?

Volim Jajce
Učitavanje....