Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP

FBIH: U samo dva tjedna 1218 prometnih nesreća,11 osoba izgubilo život

Proteklih dana svjedočili smo tragičnim nesrećama na bh prometnicama koje su nerijetko završavale kobnim ishodom.

Crna statistika na bh putevima posljednih dana je u sve većem zamahu. Brojne prometne nesreće, poput one u Sarajevu koja je zasiguno podignula najviše prašine u regiji. Tada je Sarajelija Sanjin Sefić automobilom, vozeći brzo, naletio na dvije djevojke i oduzeo im život. Odmah je i pobjegao. Preko BiH do Srbije, gdje ga je konačno uhvatila srbijanska policija.

Upravo ta prometna nesreća bila je pokretać i da Federalna Vlada na sjednici održanoj 13. listopada podrži Inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova i pooštri kazne vezane uz kaznena djela u prometu.

Kako je rečeno, inicijativa je pokrenuta povodom sve učestalijih tragičnih nesreća na cestama širom Federacije BiH, uz nadu da će ubuduće biti spriječeni ovakvi tragični događaji u Sarajevu i drugim gradovima i cestama Federacije Bosne i Hercegovine.

Izmjene Kaznenog Zakona donijele bi veće zatvorske kazne, što bi značilo da određenih 5 godina zatvora, sada ide na 5 do 10 godina zatvora.

Tako će sudionik u prometu koji se ne pridržava prometnih propisa i time ugrozi javni promet dovedeći u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, pa zbog toga kod drugoga nastupi imovinska šteta veća od 5.000 KM, biti kažnjen zatvorom od 5 do 10 godina zatvora.

Isto će vrijediti i za one koji ugroze brodski, tramvajski, željeznički itd. promet i načine drugome materijalnu štetu vežu od 5000 KM, također biti kažnjeni od 5 do 10 godina.

U protekla dvas tjedna, točnije od 3. do 18. listopada samo u Federaciji Bosne i Hercegovine zabilježeno je 1218 prometnih nesreća. Razlog njima nerijetko su vremenski uvjeti, loše prometnice, neoprez i alkohol.

U ta dva tjedna, život je izgubilo 11 osoba, dok je čak 57 osoba teško ozlijeđeno. Za oveći broj sudionika prometa i spomenutih prometnih nesreća, stupanj ozljede nije ni poznat.

Izmjene Zakona koje je Federalna vlada stavila u proceduru možda će pridonijeti da se svi vozači savjesnije i opreznije ponašaju kako ne bi ugrozili ni svoj, a ni tuđi život.

AUTOR:Prvi.tv/T.B.

Povezani Članci

KLJUJIĆ: Hrvati su oštećeni politikom Zagreba, ali i politikom u BiH

Volim Jajce

LICEMJERJE: Bakiru je uzor ratni zločinac Delić, a njegova SDA proziva predsjednicu RH zbog Praljka

Volim Jajce

JAJCE: Čemu sastančenje u uredu Predsjedavajućeg OV Jajce, ako je u uredu načelnika problem?

Volim Jajce
Učitavanje....