Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

(FOTO, VIDEO) Plenković i Čović iz Splita poslali snažne poruke Hrvatima u BiH

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se danas u Splitu s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Splitski ogranak HDZ-a slavio je 28. rođendan, a na svečanosti je boravio i Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

“Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH”, kazao je Čović u Splitu.

Ranije, ovoga dana, predsjednici dvaju HDZ-ova u stranačka i gradska izaslanstva položili su i vijenac na spomenik Franji Tuđmanu u Splitu.

(Čović u Splitu, foto: screenshot – You Tube)

“To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo… Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali”, kazao je lider HDZ-a

Potpora Plenkovića

“Svi vi koji imate uvjete i dvojno državljanstvo, sudjelujte na izborima u Bosni i Hercegovini 2018. godine. Pomozite legitimnom predstavljanju hrvatskoga naroda u institucijama Bosne i Hercegovine”, kazao je Plenković i dobio snažan pljesak od svih prisutnih.

On je naveo da je “sudbina hrvatskoga naroda u BiH jedno od ključnih strateških pitanja za hrvatsku državu”.

“Za našu politiku, za naše vrijednosti, za naše temlje. Ovi izbori mogu biti izrazito važni za dugoročni položaj, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. Zato ćemo kao sestrinska stranka dati poseban naglasak na angažman da se veliki broj naših ljudi angažira, glasuje i pomogne izbornom uspjehu HDZ-a BiH i hrvatskih stranaka na izborima u jesen ove godine”, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Pogledajte cijelu snimku godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a

Povezani Članci

Inicijativa za Stolac: Svi su krivi osim nas, tužitelj Jukić neprofesionalan

Volim Jajce

Hadžihafizbegoviću u NU2 pokazali fotku na kojoj drži tri prsta u zraku

Volim Jajce

Katolicima vratiti crkvu gdje je okrunjen kralj Stjepan

Volim Jajce
Učitavanje....