Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Pougarje Sport TOP

FRA STIPO ALANDŽAK – SPORTSKI RADNIK OPĆINE VISOKO ZA 2016. GODINU

Fra Stipo Alandžak rođen je 1974. godine u Mijatovićima (Dobretići)- Jajce.

Nakon završene osnovne škole dolazi u Visoko gdje završava Franjevačku klasični gimnaziju, a potom Teologiju u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta upisuje se na Odgojne znanosti u Rimu  gdje magistrira. Trenutno je doktorant na ovom fakultetu. Trenutno obnaša funkciju ravnatelja Konvikta i pedagoga u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, i odgovoran je za aktivnosti u Sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure.

Upravo će ova funkcija uticati na stvaranje neraskidive spone fra Stipe i visočkog sporta. Na to će uticati i dovršenje sportske dvorane u okviru franjevačke institucije u Visokom. Mnogi klubovi i pojedinci iz sporta grada Visokog svjedoci su velikog agažmana fra Stipe Alandžaka u 2016. godini. Njegov veliki doprinos ogleda se u susretljivosti sa predstavnicima svih grana sporta, uz razumni pokušaj pomoći, demonstriranjem nesebičnosti, humanosti, odricanja te nepopravljivog optimizma.

Krajem 2016. godine, bio je organizator i eksperimentalnih rukometnih treninga za vrijeme misije u Keniji. Osim rada u RK “Bosna“ Visoko, u toku 2016. godine, fra Stipo je bio praktično suorganizator, pomoćnik, savjetnik i navijač  i u 44 sportske manifestacije koje su se obavile u Franjevačkoj sportskoj dvorani.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, fra Stipo Alandžak je dobio priznanje “Sportski radnik općine Visoko za 2016. godinu”.

 

(vipromo.ba)

Povezani Članci

Po Balkanu se razmeću svojim novcem, a u Njemačkoj ne žele platiti vlastite radnike

Volim Jajce

USKORO REZULTATI AKCIJE Služba za poslove sa strancima u BiH provodi akciju “Nekretnina”

Volim Jajce

OO HDZ BIH JAJCE – ČESTITKA U POVODU DANA OPĆINE JAJCE

Volim Jajce
Učitavanje....