Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Pougarje Sport TOP

FRA STIPO ALANDŽAK – SPORTSKI RADNIK OPĆINE VISOKO ZA 2016. GODINU

Fra Stipo Alandžak rođen je 1974. godine u Mijatovićima (Dobretići)- Jajce.

Nakon završene osnovne škole dolazi u Visoko gdje završava Franjevačku klasični gimnaziju, a potom Teologiju u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta upisuje se na Odgojne znanosti u Rimu  gdje magistrira. Trenutno je doktorant na ovom fakultetu. Trenutno obnaša funkciju ravnatelja Konvikta i pedagoga u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, i odgovoran je za aktivnosti u Sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure.

Upravo će ova funkcija uticati na stvaranje neraskidive spone fra Stipe i visočkog sporta. Na to će uticati i dovršenje sportske dvorane u okviru franjevačke institucije u Visokom. Mnogi klubovi i pojedinci iz sporta grada Visokog svjedoci su velikog agažmana fra Stipe Alandžaka u 2016. godini. Njegov veliki doprinos ogleda se u susretljivosti sa predstavnicima svih grana sporta, uz razumni pokušaj pomoći, demonstriranjem nesebičnosti, humanosti, odricanja te nepopravljivog optimizma.

Krajem 2016. godine, bio je organizator i eksperimentalnih rukometnih treninga za vrijeme misije u Keniji. Osim rada u RK “Bosna“ Visoko, u toku 2016. godine, fra Stipo je bio praktično suorganizator, pomoćnik, savjetnik i navijač  i u 44 sportske manifestacije koje su se obavile u Franjevačkoj sportskoj dvorani.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, fra Stipo Alandžak je dobio priznanje “Sportski radnik općine Visoko za 2016. godinu”.

 

(vipromo.ba)

Povezani Članci

DOKUMENTI Dokaz koji pokazuje kako je Armija BiH od Zagreba grozničavo tražila pomoć

Volim Jajce

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA? “Komšokradica” pozvao hrvatskog veleposlanika u BiH na sastanak zbog demantirane Kolindine izjave

Volim Jajce

Javni oglas za prijem namještenika

Volim Jajce
Učitavanje....