Volim Jajce
Aktualno Jajce Zdravlje

Gdje su potrošeni novci namijenjeni Općoj bolnici Jajce u borbi protiv COVID-19???

Otvoreno pismo ravnatelja Opće bolnice Jajce, dr. Stipana Jezerčić načelniku općine Jajce…

-Poštovani,

s obzirom na to da niste odgovarali na moje dopise, molbe, zahtjeve za pomoć, koje sam Vam uputio kao Ravnatelj JU „ Opća bolnica Jajce“, i u kojima ste upoznati sa stanjem u bolnici, a vezano je za pandemiju koronavirusa Covid-19.

Evo već je prošlo godinu dana od početka pandemije, a više od pola godine, kako smo primili prvog Covid pozitivnog pacijenta u našu ustanovu, i dosad smo na Covid odjelu liječili preko 300 pacijenata (naših sugrađana) s lakšom, srednje teškom, ali i teškom kliničkom slikom. Samo dan liječenja s dijagnostikom (bez hrane, grijanja, rada sestre, održavanja…itd.) na Covid odjelu košta 146 KM, a imali smo više od 1.800 dana ležanja.

Pozivam Vas da javno odgovorite zašto niste prebacili tranšu usvojenu proračunom Općine Jajce za 2020.godinu za JU Opća bolnica Jajce u iznosu od 80.000 KM, a rebalansom proračuna (zbog pandemije koronavirusa) uvećanu za 100.000 KM?

Zašto ste prebacili samo trećinu, 60.000 KM od usvojenih i odobrenih 180.000 KM?

Je li zbog slabijeg punjenja proračuna, ili smatrate da niste obavezni pomagati, jer Općina nije osnivač bolnice, pa to i nije „naša“ bolnica ili je to neki, samo Vama poznati razlog?

Razlog Vašeg postupka ne znam, ali znam, da bi ti novci bili iskorišteni za nabavku uređaja s visokim protocima, koji oboljelima pomažu u disanju (cijena jednog uređaja je 7,500 KM), nabavku lijekova, kisika i svega drugog potrebnog za liječenje naših sugrađana, time biste, novcima građana pomogli u liječenju tih istih građana.

 

S poštovanjem!

Ravnatelj, JU Opća bolnica Jajce, dr. med. Stipan Jezerčić, specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja

 

Naslovna fotografija: Jajceonline.com

Povezani Članci

Udruge proistekle iz Domovinskog rata pružile potporu našem portalu

VJ Urednik 1

“OKTOBARSKA REVOLUCIJA” Ako imate što reći recite to u nedjelju, ili šutite do kraja života

Volim Jajce

NIJE PRIJETNJA! Dodik: Oružane snage BiH neprijateljske prema RS

Volim Jajce
Učitavanje....