Volim Jajce
Aktualno TOP

“GRABOVICA ‘93.” Tzv. Armija BiH izvršila pokolj nad hrvatskim civilima u dolini Neretve: ICTY nikada nikoga nije osudio, unatoč dokazima

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je kratko razgovarao i s predstavnicima stradalničkih udruga, ali i predstavnicima branitelja.

Predsjednik Udruge “Grabovica ‘93.” Josip Drežnjak istaknuo je kako u Haaškome sudu nitko nije osuđen za pokolj hrvatskih civila u rujnu 1993. godine, kada su pripadnici tzv. Armije BiH likvidirali 33 hrvatska civila, među kojima je bila i četverogodišnja Mladenka Zadro.

Upozorio je kako još uvijek nisu pronađene kosti pobijenih Hrvata iz Grabovice te je dostavio dokumente o stradanju Hrvata u tome selu sjeverno od Mostara, kao i zapovjedi o napadnim operacijama.

– Plenkoviću sam dostavio dokumente do kojih smo došli uime Udruge “Grabovica ‘93.”.

Riječ je o dva ovjerena dokumenta koja sam predao premijeru.

Riječ je o dvije direktive – “Jug ‘93.” i “Neretva ‘93.”.

Ova dva dokumenta jasno pokazuju gdje su ispisana, a ispisana su na Isturenom zapovjednom mjestu u Jablanici. Jasno je i tko je potpisao direktivu – to je tadašnji zapovjednik u ovome području general Armije BiH Sefer Halilović.

Dokumenti su izvorni i ovjereni. Te sam dokumente dostavio premijeru. Prije toga su dostavljeni i Tužiteljstvu BiH.

No, do sudskog procesa nije došlo. Nikada.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

SKANDALOZNA ODLUKA NAČELNIKA “SVIH GRAĐANA” -JKP Čistoća i zelenilo Jajce će jednim kamionom i jednim poluispravnim bagerom čistiti snijeg na 200 km lokalnih cesta u Jajcu

Volim Jajce

Intervju s predsjedateljem OV Jajce, gosp. Ivom Šimunovićem (prvi dio)

VJ Urednik 1

HDZ- SDA BEZ DOGOVORA: Izetbegoviću sve drugo važnije od izmjena izbornog zakona

Volim Jajce
Učitavanje....