Volim Jajce
Aktualno TOP

HNS šalje zakone u proceduru: Rješenje krize ili kolaps

Stranke Hrvatskog narodnog sabora koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i Federacije BiH uputit će do kraja travnja u procedure desetak zakona čije su izmjene dogovorene s partnerima iz bošnjačke Stranke demokratske akcije, a koje se godinama izbjegava staviti na dnevni red. Ovisno o ishodu koji se može očekivati u sljedeća dva mjeseca, Federacija odnosno država BiH naći će se u mirnijim vodama do izbora ili u potpunom kaosu vlasti.

Kako je potvrdio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, prioritet svih prioriteta je izmjena Izbornog zakona BiH koji je drugi najvažniji pravni akt nakon Ustava BiH.
Uz Izborni zakon, za što je čelništvo HNS-a usuglasilo prijedloge, u proceduru za izmjene u državnome Parlamentu će ići i prijedlog izmjena Zakona o RTV sustavu Bosne i Hercegovine te državnog Zakona o državnim službenicima. Istodobno, puno više zakona stranke HNS-a će predložiti za izmjenu u federalnom Parlamentu.
Prije svega, to je set braniteljskih zakona, zatim Zakon o vladi i načinu donošenja odluka, Zakon o federalnim ministarstvima, kao i izmjene entitetskog, federalnog Zakona o državnim službenicima. Riječ je o velikom paketu zakonskih izmjena, što bi, kako objašnjavaju inicijatori, trebalo konačno pokazati želi li uopće bošnjački SDA ispuniti ranije dogovorene
Poskok.info

Povezani Članci

Neretljak: Protiv Slobode vjerujem u pozitivan ishod

Volim Jajce

Redovita sjednica OV Jajce najavljena za 9.9.2020., glavna točka rasprava o izvršenju Proračuna za 2019.

VJ Urednik 1

Na današnji dan 1993. postrojbe tzv. Armije BiH odjevene u odore HVO-a ubile 43 Hrvata

Volim Jajce
Učitavanje....