Volim Jajce
Aktualno EU Svijet TOP

HOROR U ITALIJI: Roditelji i sin (11) upali u krater vulkana i poginuli, a sve pred očima mlađeg sina (7)

Očevici koji su došli na mjesto događaja tvrde da je mališan plakao i tražio pomoć. U roku nekoliko minuta su došle spasilačke službe.

Roditelji i njihov 11-godišnji sin upali su u vulkanski krater ravno u smrt, a sve je gledao njihov drugi sin (7).

Tragedija se dogodila kad je stariji sin ušetao u zabranjeno područje u Solfatari u blizini Napulja, na jugozapadu Italije.

Roditelji su pokušali izvući mališana na sigurno

Majka (42) i otac (45) su ga pokušali izvući na sigurno, no krater se tada urušio. Obitelj je iz Torina u sjevernoj Italiji. Vulkan je bio dubok oko metar i pol, no vjeruje se da su smrt prouzročili otrovni plinovi.

Njihov drugi sin, sedmogodišnjak, je preživio. Neka izvješća pak javljaju da on uopće nije niti ušao u to zabranjeno područje.

Očevici koji su došli na mjesto događaja tvrde da je mališan plakao i tražio pomoć. U roku nekoliko minuta su došle spasilačke službe.

‘Vidio sam kako dijete plače, no nisam znao da se suočava s najvećom tragedijom u svom životu’, rekao je jedan od svjedoka za Daily Mail, prenosi Net.hr.

‘Dječačić je plakao i tražio pomoć’

‘Bio sam u Solfatari zbog posla, a skupa s ostalim posjetiteljima sam shvatio da se nešto dogodilo. Približio sam se krateru, no nisam mogao ni zamisliti da se takvo što dogodilo’, ispričao je svjedok.

‘Izvukli su dva tijela, a zatim su nas odveli. Nastavio sam razmišljati o obitelji i jadnom dječačiću koji je plakao i tražio pomoć’, kaže.

Solfatara je plitki vulkanski krater u blizini Napulja. Popularno je to mjesto za turiste koji ga često posjećuju. Iako vulkan nije aktivan, emitira mlazne plinove sa sumpornim parama.

Gradonačelnik tog mjesta, Vincenzo Figliolia, rekao je da je duboko potresen ovom tragedijom.

Povezani Članci

DRŽAVA U DRŽAVI-Plaća u Sarajevu 1234 KM, dok je u Jajcu ( SBŽ) 673 KM

Volim Jajce

“Hrvati Središnje Bosne – heroji u ratu, još veći heroji u miru”

Volim Jajce

Sarajevski imam Velić otvorio vrata džamije: Ugrijte se – svi su dobrodošli!

Volim Jajce
Učitavanje....