Volim Jajce
Aktualno Hrvatska Poduzetništvo TOP

HRVATSKA Blokirani računi Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska…

Prema javno dostupnim podacima iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade, od nešto prije 13 sati u blokadi su računi Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, ali ne i Konzuma.

Od ujutro blokiran je i žiro račun Belja. Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mijenjaju.

Blokiranje računa mogla bi biti potvrda medijskih spekulacija da su neki od Agrokorovih dobavljača pokrenuli postupke prisilne naplate svojih potraživanja, prenosi HRT,

Jučer je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine prestali isporučivati robu koncernu.

Iz Belja su se oglasili priopćenjem u kojem navode da će se navedena blokada riješiti u najkraćem roku te da Društvo nastavlja normalno poslovati te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje.

U sjedištu Erste banke traje sastanak najvećih dobavljača i domaćih kreditora Agorkora. Nije poznato da li na sastanku sudjeluju i predstavnici stranih kreditora.

U sjedište Erste banke u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici u petak su ušli predstavnici Atlantic Grupe, Kraša, Vindije i drugih.

Zoran Stanković iz Atlantic grupe rekao je kako su dosli saslušati sto banke imaju za reći i da se nadaju pozitivnim vijestima. Među novinarima se neslužbeno govori da su banke spremne pustiti u Agrokor 400 milijuna eura u sklopu standstill aranžmana.

Povezani Članci

-NORMALNE DRŽAVE BI NEŠTO PODUZELE- U školskim klupama svake godine 16.000 učenika manje

Volim Jajce

JAJCE – Treba imati na umu da velika većina današnjih muslimana nikako ne žele znati i čuti za svoje hrvatsko podrijetlo.

Volim Jajce

OPĆINA DOBRETIĆI, OGLAS O IZLAGANJU NA JAVNI UVID PODATAKA O NEKRETNINAMA

Volim Jajce
Učitavanje....