Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska TOP

HRVATSKA PREDSJEDNICA Posjetom izenadila Ramce – provozala se i Ramskim jezerom

Kolinda Grabar Kitarević, predsjednica Republike Hrvatske, boravila je danas u neslužbenom posjetu općini Prozor-Rama.

Posjet se odvijao na Šćitu, odnosno, na Ramskom jezeru, a prilikom njezina dolaska na Šćit, spontano se okupilo mnogobrojno stanovništvo te općine, ali i turisti koji svakodnevno posjećuju Šćit.

Izaslanstvo općine Prozor-Rama koje je predvodio Josip Juričić, u ime načelnika te općine dr. Joze Ivančevića, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao osobno nazočiti, dočekalo je predsjednicu RH, te joj zaželjelo toplu dobrodošlicu.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarević obišla je Franjevački samostan ‘Rama Šćit’ i cjelokupno okruženje u pratnji gvardijana fra Andrije Jozića i fratara koji borave u samostanu.

Nakon obilaska samostana, galerije i muzeja, predstavnici općine Prozor-Rama organizirali su ručak u konobi „Gaj“ na Šćitu, gdje je predsjednica RH s domaćinima i suradnicima isprobala domaće specijalitete.

Prije samoga ručka u ime općine Prozor-Rama i načelnika dr. Joze Ivnčevića, svečani pozdrav uputio je Josip Juričić te je upoznao predsjednicu RH s općinskim strukturama vlasti i djelatnostima u općini i prenio joj pozdrave načelnika Ivančevića.

Predsjednica RH zaželjela je načelniku Ivančeviću brz oporavak i uspješan rad, kao što je bio i do sada.

Pored spomenutoga, Juričić joj je uručio i prigodne darove – zbornik „Ban Tvrtko pod Prozorom u Rami“, knjigu o četničkom pokolju u Rami koji se dogodio 1942., strip „Fratri u zgodama i nezgodama“ koji je pripremio fra Tomislav Brković kao i ramsku rakiju.

Vrijeme objeda svojom pjesmom začinile su članice vokalne skupine Arabella koje su predsjednici RH uručile i progodanu ogrlicu, sastavni dio ramskih ženskih nakita.

Predsjednica Grabar Kitarević je također, na kratko, posjetila i Dom za starije i nemoćne koji je u završnoj fazi, a fra Miljenko Petričević, direktor toga doma, ukratko predstavio je dosadašnje radove i zahvalio na velikoj potpori Republike Hrvatske.

Na završetku posjeta predsjednica Republike Hrvatske počašćena je kratkom plovidbom po prekrasnom Ramskom jezeru.

Povezani Članci

RAZGOVOR O NOVOM REGULACIJSKOM PLANU NASELJA VOLIJAK

Volim Jajce

UZP-kroz svjedočenje Herberta Okuna, zaključak

Volim Jajce

Tender načelnik i pretender efendija

Volim Jajce
Učitavanje....