Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

HVALE VRIJEDNA AKCIJA JAJČANA U ŠVEDSKOJ:” Kupi kartu za rukomet u Jajcu”

Nakon što su od strane RK Jajce informirani da je ovaj klub u financijskim poteškoćama te da nema velikog interesa lokalne zajednice, odnosno same općine Jajce i načelnika Edina Hozana , da značajnije pomogne financiranje ovog sportskog kolektiva, nekoliko naših sugrađana koji žive u Švedskoj je pokrenulo akciju pod nazivom “Kupi kartu za rukomet u Jajcu”.

Podrška je izostala i od privatnih poduzeća (BH4,Mukić komerc itd…), koja dobivaju milijunske poslove od općine Jajce i kojim eventualno sponzorstvo nekog kluba očito ne treba ,jer poslovi su im ionako zagarantirani, tako da se ne trebaju niti reklamirati.

Na ovaj način naši sugrađani ,iako su  jako daleko od Jajca,kupovinom karte za utakmicu na kojoj neće biti, žele financijski pomoći egzistiranje RK Jajce, kluba koji je pokazao odlične igre u proteklim sezonama i znao se “nositi”  s financijski mnogo jačim protivnicima, a inicijatori akcije su dobili i suglasnost uprave kluba.

U samo par dana od početka akcije, prodano je blizu 70 karata i prikupljeno skoro 500,00 KM ,što je znak da će ova akcija imati popriličan odaziv od strane Jajčana u Švedskoj. Ova sredstva će RK Jajce biti uplaćena početkom narednog mjeseca , a akcija će trajat cijelu natjecateljsku sezonu .

Možda je ovo jedan odličan primjer kako se može pomoći svome gradu i povezati  sve Jajčane  koji imaju volje i želje pomoći, ali dosada nisu pronašli pravi način kako to uraditi.Trenutno je u pitanju spašavanje RK Jajce ,a sutra možda i neki drugi projekat humanitarnog karaktera, jer jedan čovjek ne može uraditi mnogo , ali masa može čuda napraviti uz minimalna financijska odricanja.

Portal volimjajce čestita našim sugrađanima Dini, Ameli i Kenanu Filipoviću na ideji uz želju da ona uspije .

U nastavku prenosimo facebook objavu sa stranice “Kupi kartu za rukomet u Jajcu”:

Dragi Jajcani i ljubitelji sporta u Svedskoj!
Zelimo da vam se obratimo u vezi finansiskog stanja i nase ideje za pomoc rukometnom klubu Jajce. Od kako znamo za sebe znamo i za ovag naseg jajackog rukometnog giganta. Svi mi znamo sta je nekad znacilo okupljanje nedeljom u 11 sati na Pijavickom stadionu a vjerujem da je osjecaj isti i sad u sportskoj dvorani na Barama.
RK Jajce iz godine u godinu biljezi odlicne rezultate u prvoj ligi federacije ali zbog lose finansiske situacije nisu u mogucnosti da naprave veci iskorak. Klub koji je dao toliko dobrih igraca i trenera koji su predstavljali nas grad, druge klubove, razne reprezentacije definitivno zasluzuje bolje tretiranje od strane grada.
Da li jajacka opstina ili lokalni sponzori nezele, nece, nevide ili nemogu da prepoznaju kvalitet koji igraci, treneri i uprava kluba svakodnevno ulazu u ovaj klub je jedno od pitanja na koje mi mozemo danima da diskutujemo. Medutim ta diskusija nece pomoci nikome vec smo odlucili da napravimo korak dalje i nesto konkretno uradimo po tom pitanju da bi koliko toliko uspjeli pomoci nasem klubu u daljem takmicenju kako seniorskog tako i omladinskog pogona.
Nasa ideja je nastala ovog ljeta jer smo imali malo vise kontakta sa klubom i uvidjeli smo zabrinutost sa njihove strane. Ovu inicijativu takodje radimo uz saglasnost kluba.
Kao prvo zelimo da vam postavimo jedno pitanje. DA ZIVITE U JAJCU DA LI BI STE ISLI NA RUKOMETNE UTAKMICE I DA LI BI STE POVELI NEKOGA SA SOBOM?
Ukoliko bi ste isli na utakmice DA LI STE SPREMNI MJESECNO DA PLATITE 25 KRUNA ZA KARTU PO OSOBI?
U tom slucaju mi smo otvorili SWISH BROJ 0735422254 sa posebnim racunom u svedskoj Swed banci na kojem vi trebate da do kraja mjeseca preko swisha uplatite kartu za vas i eventualno za clanove vase familje.
Ovaj racun je potpuno odvojen od nasih privatnih racuna i namjenjen je samo u svrhu pomoci klubu. Mislim da je to jednostavnije za nas a i lakse je da prikazemo stvarno stanje transakcije novca kako vama tako i upravi kluba.
Karte se kupuju ( mislimo novac se skuplja) do kraja mjeseca a prvog dana slijedeceg mjeseca novac se prebacuje na devizni racun rukometnog kluba Jajce.
Kupi kartu za rukomet u Jajcu je jedna simbolicna zamisao da mi koji smo vani iako nismo u mogucnosti da prisustujemo na utakmicama kupujemo karte i pokazujemo da mislimo na nas klub i da taj isti ima nasu podrsku u daljem opstanku.
Mi koji zivimo u Svedskoj smo dobro upuceni koliko su se stvari pojednostavile sa swish sistemom placanja i isto tako sam uvjeren da nas vecina posjeduje swish instaliran na nasim telefonima.
Swish sistem je napravljen po nalogu svedskih banki da bi olaksale svojim kupcima jednostavniju transakciju novca i placanja unutar Svedske. Zato je ova usluga trenutno dostupna samo korisnicima nastanjenim u Svedskoj. Istovremeno pozivamo ostale jajcane i ljubitelje sporta sirom svijeta da se na slican nacin organizuju kako bi se ideja rasirila jer vjerujem da ovakav sistem placanja postoji i u ostalim zemljama.
Plan je da se karte kupuju u periodu od avgusta do kraja maja sa pauzom u mjesecima juni i juli zbog godisnjih odmora. Jedna osoba moze naravno uzeti i vise karta ali istovremeno je vazno napomenuti da se karte trebaju kupovati svaki mjesec da bi stvorili jednu redovnu sumu novca sa kojom bi olaksali ekonomsko stanje u klubu. Kupovina karata je na dobrovoljnoj bazi i ako ponekad zaboravite uplatiti novac ili ako odlucite da napustite grupu niko vam zamjeriti nece.
Jos jedna fina vijest je da bi rukometni klub Jajce od ove jeseni trebao da pocne sve svoje domace utakmice da emituje na Youtube. Samim tim imat cemo mogucnost da pratimo nase rukometase i da dozivimo atmosferu iz gradske dvorane. Klub ce nas na nasoj stranici redovno obavjestavati o prijemu novca, rezultatima, planovima i eventualnom emitovanju utakmica. Naravno i svi vi ste dobrodosli sa vasim prijedlozima, idejama i savjetima da objavljujete iste na zidu stranice.
Hvala vam ukoliko nam se pridruzite i molimo vas da nas reklamirate dalje svojim fb prijateljima.
Zapamtite jedan covjek definitivno nemoze uraditi puno ali nas je toliko vani da sa minimalnim odricanjem uz jednostavan nacin transakcije novca mozemo uraditi itekako puno.
SWISHA 0735422254
Srdacan pozdrav Dino, Amela i Kenan Filipovic

volimjajce.com

 

 

Povezani Članci

Obilježavanje oslobođenja Jajca i Dobretića

Volim Jajce

SBŽ: Sufinancira se zapošljavanje razvojačenih branitelja

Volim Jajce

FORBES Ovo je deset najbogatijih ljudi u BiH

Volim Jajce
Učitavanje....