Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Politika TOP

Ivo Lučić: U BiH je na djelu institucionalno nasilje

Gostujući u Temi dana profesor Ivo Lučić rekao je kako je nevjerojatno da kandidat za načelnika općine Stolac i bivši ministar kulture u Vladi Federacije BiH Salmir Kaplan fizički napadne predsjednika općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića i člana biračkog odbora stolačkog birališta Podgrad II Marija Raguža i da za to ne odgovara.

 

Raguž je zadobio takve ozljede da je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja.

 

Zamislite da je to jedan Hrvat učinio Bošnjaku – došlo bi do Vijeća sigurnosti UN-a, rekao je Lučić.

 

Naglasio je kako je najvažnije da institucije BiH odrade svoj posao. Radi se o institucionalnom nasilju – o nametanju gradskih statuta, izbornih zakona… Bili smo svjedoci vrlo ozbiljnih prijetnji uoči referenduma u Republici Srbskoj izrečenih iz usta Safera Halilovića – prijeti se Srbima, a napada Hrvate. Tako je bilo i devedesetih godina, istaknuo je. Zamislite čovjeka koji napadne, pretuče troje ljudi, iziđe iz prostorije i kaže novinarima da je on pretučen – to vi u Zagrebu ne možete ni zamisliti, to se u BiH događa, dodao je.

 

Ministar Miro Kovač rekao je kako se Hrvate želi spriječiti da glasuju, želi ih se zastrašiti. Obratili smo se Europskoj uniji i pozvali partnere u BiH da se u Stocu ponove izbore. Tražit ćemo da BiH bude stabilna država, podržavat ćemo ulazak BiH u EU, bit ćemo joj najbolji prijatelj, no želimo da Hrvati budu predvodnici u integraciji BiH u EU, rekao je Kovač. Najbolji način opstanka Hrvata u BiH je njihovo ekonomsko jačanje, naglasio je.

Povezani Članci

Vjernici na temeljima crkve sv. Marije u Srebrenici prvi put proslavili patrona

Volim Jajce

Petir: Prava Hrvata u BiH su u potpunosti zanemarena

Volim Jajce

OSVRT Udruženim snagama ponovo napali HVO

Volim Jajce
Učitavanje....