Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

IZETBEGOVIĆ: Nećemo pasti pod ucjene ni tzv. ljevice ni separatista. Bošnjaci su spremni na dogovor s Hrvatima, na tragu svega što jača zemlju…

“Što se tiče bošnjačke strane očekuje se da pomognemo Hrvatima da imaju autentične predstavnike u Predsjedništvu BiH, parlamentu, rečenica je Bakira Izetbegovića koja je kao grom iz vedra neba razljutiča dežurne ucjenjivače iz Sarajeva. One koji politički opstanak temelje na preglasavanju federalnog partnera.

Ja sam rekao šta je preduvjet s moje strane. Dakle, nikakvih novih etničkih baziranih entiteta i nikakvih priča o podjeli BiH. Ako smo sva trojica spremni na te korake, onda idemo. A mislim da jesmo. Mislim da postoji ta spremnost”, rekao je bošnjački član Predsjedništva i predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon večere lidera regije u Mostaru.

Večeri uoči otvaranja mostarskog Sajma nazočili su član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić, predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vučić, premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

”Razgovarali smo o tom kako popraviti stvari i kako popraviti povjerenje u BiH. Bio je to jedan otvoren razgovor. Svi smo iskazali svoje bojazni i što očekujemo od druge, odnosno treće strane. Baš smo onako otvorili te teme, ali ništa nismo završili. Malo smo se ponavljali. No, bio je to iskren razgovor. Svi smo međusobno razgovarali. Dobro je raspoloženje. Svi su svjesni toga da sa svake strane treba napraviti nekoliko koraka ka nekom srednjem rješenju i stabilizirati stanje u BiH”, izjavio je Izetbegović te dodao kako je u ime bošnjačke strane spreman na “ustupke”, te da vjeruje u mogućnost dogovora.

Povezani Članci

Čović: U naredne dvije godine riješit će se sudbina BiH, bez Hrvata nema budućnosti

Volim Jajce

ODGOVOR HEJTERIMA: Organizatori Thomsonova koncerta u Mostaru: Hvala Vam za promociju

Volim Jajce

Predstavnici Medžlisa Jajce posjetili PS Šipovo

Volim Jajce
Učitavanje....