Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska Izbori

JAJČANKA JULIJA JAKEŠEVIĆ KANDIDATKINJA HDZ-A ZA SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj održat  će se u nedjelju, 5. srpnja, a  u inozemstvu, u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u subotu, 4. i u nedjelju, 5. srpnja.

U Hrvatski sabor bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u R. Hrvatskoj, tri zastupnika biraju hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država.

Hrvati u Bosni i Hercegovini  koji nemaju prebivalište u R. Hrvatskoj, glasuju  u 11. izbornoj jedinici koju čini cijela dijaspora. Biračka mjesta bit će u Vitezu, Sarajevu, Livnu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci.

Liste za 11. izbornu jedinicu predali su, između ostalih, HDZ (nositeljica liste Zdenka Bušić),  neovisni kandidat Željko Glasnović  (ujedno nositelj liste) i Most nezavisnih lista – HRS (nositelj Slaven  Raguž).

 

Na listi Hrvatske demokratske zajednice je i naša sugrađanka Julija Jakešević,  dipl. politolog, vijećnica HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Jajce i tajnica  Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ Jajce.   

Volimjajce.com

Povezani Članci

ARTIZANSKI ZLOČINI: U tri dana strijeljali smo 30. 000 ustaša, četnike smo zarobili, ali nitko nije ubijen

Volim Jajce

NOVO ZAKONSKO RJEŠENJE Na viša primanja od sada veći porez, primanja do 700 KM bit će bez poreza

Volim Jajce

Prodaja osobnih iskaznica unosan biznis u BiH: 2.000 eura za 500 komada

Volim Jajce
Učitavanje....