Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

JAJCE: Ako ne bude interesa roditelja i učenika, škola po bosanskom planu neće ni profunkcionirati

Ministrica obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) Katica Čerkez izjavila je kako se formiranjem nove srednje škole u Jajcu provodi odluka koju je donijela Skupština SBŽ-a, ocijenivši kako će škola profunkcionirati samo ako za nju budu zainteresirani učenici i njihovi roditelji.

Čerkez je podsjetila da je Skupština SBŽ-a, glasovima zastupnika donijela odluku o osnivanju nove srednje škole, dodavši da je njezina obveza tu odluku i provoditi, onako kako je to definirano Zakonom.

– Vlada je imenovala vršitelje dužnosti ravnatelja i članova školskog odbora, a odobrila je i nabavku namještaja za školu jer moramo izvršiti sve pripreme sukladno odluci Skupštine SBŽ-a. Dakle, Skupština je ta koja osniva školu, a ne ministrica. Međutim, ponovno naglašavam, ukoliko djeca i njihovi roditelji ne pokažu interes za upis, škola neće ni profunkcionirati – kazala je Čerkez za Fenu.

Na upit da prokomentira posljednja događanja u Jajcu, odnosno sve glasnija protivljenja otvaranju nove srednje škole koja će, uz postojeće dvije s hrvatskim nastavnim planom i programom, raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, ministrica je kazala kako je obrazovanje u BiH uspostavljeno poput države BiH.

– Nažalost, vrlo kaotično. Međutim, jedno je obrazovanje, a drugo pokušaj određenih interesnih skupina i politika koji pred izbore žele nametnuti ovaj problem. On zaista jeste problem, ali se ne nameće kroz izborni program, nego kao struka. Reforma mora biti ozbiljna, stručna, znanstvena i zakonita – istaknula je Čerkez.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Čović neprepoznatljiv: ‘Bošnjaci su moja braća i kumovi, ja sam zadnji koji će napraviti štetu jednom Bošnjaku’

Volim Jajce

AUTO RALLY JAJCE 2016, u nedjelju 11. rujna

Volim Jajce

DOKUMENTI Dokaz koji pokazuje kako je Armija BiH od Zagreba grozničavo tražila pomoć

Volim Jajce
Učitavanje....