Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Kultura

Jajce domaćin kulturnog festivala- ART FESTIVAL JAJCE

Grad Jajce u proljeće 2017. godine doživio je svoj prvi jazz koncert koji je održao lokalac, doduše već neko vrijeme stacioniran u Beču, Josip Budeš. Na Sarajevo Jazz Festivalu Josip upoznaje zagrebačkog klaviristu Vida Hribara kada se iz poznanstva ubrzo rodilo prijateljstvo, a zatim i želja za regionalnim umrežavanjem. Tako smo prošlog proljeća imali priliku uživati u njihovom zajedničkom koncertu u Jajcu.

U velikoj želji da se tradicija nastavi i da gradu Jajcu svake godine ponude nešto novo, od ove godine prijateljstvo postaje festival. Od današnjeg dana Art Festival Jajce postaje vaša i naša stvarnost.

 

-U želji da stvarnost postane ljepša i okrenuta istinskim ljudskim vrijednostima, obogatili smo ju za ovaj festival koji povezuje ljude različitih narodnosti, narode različitih tradicija, tradicije različitih umjetničkih izričaja. Iako je raznovrsnost ono što nas civilizacijski obilježava, na ovom festivalu slavimo vrijednosti koje su nam svima zajedničke- želju za stvaranjem, želju za istraživanjem i želju za pripadanjem. U svom prvom izdanju, Art Festival Jajce u fokus stavlja glazbu, film , književnosti niz prigodnih radionica iz kojih će svi, bez obzira na dob, moći izvući nešto zanimljivo. – rekao je Budeš.

Festival će trajati dva dana od 10. do 11. maja 2019.godine u Jajcu.

Povezani Članci

KOSOVO – HRVATSKA 0:6 Kosovari u Skadru primili šest komada

Volim Jajce

VIDEO: Kedžara – Proslava u čast Divi Grabovčevoj

Volim Jajce

Pozivam bošnjačke političare da krenemo u ujedinjenu Europu, a ne u Ujedinjene Arapske Emirate

Volim Jajce
Učitavanje....