Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Priroda i ekologija TOP

Jajce: Edukativno predavanje o ‘Stvaranju jakih pčelinjih zajednica’

Konačno lijepa vijest i iz Jajca! Ovdašnji pčelari se organizirali, izabrali novo rukovodstvo, oživjeli rad Udruženja/Udruge “Propolis” i krenuli s akcijama omasovljenja pčelarske organizacije, pčelarskih druženja i edukacije.

Sve su mladi ljudi na čelu jajačkog “Propolisa”, a predsjednik je Zdravko Čavka, magistar agronomije i pčelar sa petogodišnjim iskustvom. Trenutno imaju pedesetak članova.

– Prve zadatke smo uspješno obavili; digli smo na noge našu Udrugu. Krećemo i sa prijeko potrebnom edukacijom naših pčelara. Opredjelili smo se za Rajka Radovojca, jer je jedan od najkvalitetnijih predavača ne samo u biH, nego i u regionu, kaže Zdravko Čavka, predsjednik Udruge “Propolis”.

Predavanje je zakazano za nedjelju 19.2. 2017. godine u prostorijama Udruge/Udruženja umorovljenika/penzionera Jajce, Ulica Slavka Jelice Švabe bb (Pijavica, preko puta svadbenog salona Ladan). Početak je u 13,00 sati, a Radivojac će govoriti o “Stvaranju jakih pčelinjih zajednica”. Također, promovisat će i svoj najnoviji PRIRUČNIK.

Za Radivojčevo predavanje u Jajcu vlada veliko interesovanje i u susjednim općinama/opštinama. Očekuje se dolazak i pčelara iz Vakufa, Mrkonjića, Šipova, Travnika, Bugojna, Novog Travnika…

Jajce online

Povezani Članci

Održana izvještajna skupština Udruge “Vitezovi kraljevskog grada Jajca”

VJ Urednik 1

KAKVA JE TURISTIČKA SEZONA U KRALJEVSKOM GRADU (VIDEO)

VJ Urednik 1

Danas se navršava 23. godina od polaska konvoja “Bijeli put”

Volim Jajce
Učitavanje....