Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Kultura TOP

JAJCE: Izvođenjem dvije predstave zavšen prvi “Božić u kraljevskom gradu”

Izvedbom predstave „Rodijaci“ i monodrame „Ja sam dama“, završen je ovogodišnji program manifestacije „Božić u kraljevskom gradu“, u zajedničkoj organizaciji udruge “Kralj Stjepan Tomašević“ i HKD „Napredak“ podružnica Jajce.

Nedjelja, 18.12.2016.

Predstava „Rodijaci“ prikazuje Matišu i Stipana, gastarbajtere koji na duhovit način oslikavaju vrijeme u kojem živimo, ali i događaje iz “gastarbajterskog života”.
Predstava je izvedena u Jajcu i prije tri mjeseca, a komičan sadržaj i odlična izvedba Mire Barnjaka i Velimira Pšeničnika Njirića presudila je da jajačku publiku ponovno nasmije.
Predstava je nastala po kolumnama preminuloga književnika i novinara Petra Miloša, a režirao ju je Velimir Pšeničnik Njirić.

Ponedjeljak, 19.12.2016.

Naslovnu ulogu monodrame „Ja sam dama“ tumači dramska umjetnica Ivana Giove Župa, članica CZK – Gradskog teatra mladih Mali princ Omiš, a redatelj predstave je Petar Buljević.
Autorica teksta Meri Bauk kaže: „Ovo je monodrama o internetskim zapisima nikad odrađenih svađanja. S majkom, svijetom i samom sobom. Ako se ne možeš pobijediti, a ti se sam sebi smiji. Otprilike tako… Još ako se tome budu smijali i drugi, to bolje. Ovo je netipični, chick lit without make up.“

Oba dana se, nakon predstava, druženje nastavilo uz kuhano vino i topli čaj.

Udruga „Kralj Stjepan Tomašević“ Jajce, se zahvaljuje svima koji su posjetili ovogodišnju manifestaciju „Božić u kraljevskom gradu“ kao i svim donatorima.

Iduće godine ćemo nastojati da program bude još raznovrsniji te da u ovo predblagdansko vrijeme imamo što više kvalitetnog sadržaja u našem gradu.

 

Udruga”Kralj Stjepan Tomašević” Jajce

Povezani Članci

KO SDP BiH SBK/KSB: SDA je pokretač podjele škole u Jajcu

Volim Jajce

ČOVIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Pravite islamsku državu i tu nema nikakvih tajnie

Volim Jajce

VELIKI VJERNICI, “INVESTITORI” S ISTOKA Čak 499 stranih tvrtki u BiH pokazale su se fantomskim, više od 280 stranaca bit će protjerano

Volim Jajce
Učitavanje....