Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Školstvo i obrazovanje TOP

JAJCE: Kako su djeca pomrsila račune politici SDA ?

Kad je u pitanju dječja pamet ,mnogi su skeptični, pa često djeci kažemo :“Šta vi znate , mladi ste ,zeleni ste još , nemate pojma!

Ove riječi zasigurno ne vrijede za jajačke srednjoškolce ,koji su složno ovih dana očitali lekciju odraslima, politici, lokalnoj zajednici, pa čak i svojim roditeljima.

NE ŽELIMO PODJELE , NE ŽELIMO NACIONALNE TOROVE !!! I NAS SE TREBA NEŠTO PITATI !!!– jasna je poruka koju su odaslali svima u Jajcu ,Županiji ,Federaciji BiH i nesretnoj nam državi.

No vratimo se na glavne aktere podjela u Jajcu ,kojima su ova djeca pomrsila račune.

Edin Hozan ,načelnik općine Jajce ,za FTV izjavljuje „Nismo imali izbora !“, pokušavajući tako prebaciti odgovornost sa politike SDA Jajce , na Ministarstvo obrazovanja Županije Središnja Bosna, s ciljem da se stekne dojam da je jedina moguća opcija podjela škola i ne spominjući da je postojala druga mogućnost ,odnosno uvođenje nacionalne grupe predmeta za bošnjačku djecu , na bosanskom jeziku.

Ova je opcija od strane politike SDA odbijena , a  da o tome nisu pitali ni djecu , a niti roditelje. Odluku su donijeli sami ,ali zbog neočekivane reakcije i velikog broja onih koji ne žele podjele , ista ta politika podjela , pokušava da se sada vadi pred svima , ističući da nije bilo izbora.

Dok samoj djeci nije toliko bitno tko je ravnatelj, da li je Hrvat ili Bošnjak ,njima je to bitno. Samo nacionalna grupa predmeta politiku SDA ne može zadovoljiti, jer na ovaj način neće moći osigurati dovoljan broj radnih mjesta poslušnom kadru , koji to od ove stranke očekuje . Nacionalne podjele i torovi ovoj politici garantiraju ostvarenje dugoročnih ciljeva. Jedan od njih je MRŽNJA prema drugima i drugačijima . Mržnja, podjele i strah od drugih i drugačijih, garantiraju uspjeh na izborima, a sve to zajedno daljnju kontrolu nad proračunskim milionima.

Avantura oko podjele škola , u koju se politika SDA upustila , nešto je o čemu ova stranka sama ne može i ne smije odlučivati.

Reakcija djece, prva je crta obrane od toga. Sad su na redu roditelji ,koji zajedno sa strukom ,moraju pronaći najbolje rješenje kako bi u konačnici bio„Vuk sit , a ovce na broju“. Javnom raspravom, razgovorima , konsenzus se može i mora pronaći.

Politika je zadnja koja o svemu tome treba odlučivati. Politika ove odluke treba samo sprovesti.

Na kraju jedan veliki BRAVO  za djecu , koja su nam konačno pokazala kako se gradi suživot i povjerenje.

volimjajce.com

Povezani Članci

KARAMATIĆ: Pokušavaju županijama oteti nadležnost nad policijom i stvoriti MUP BiH

Volim Jajce

Komšić u kafanskom razgovoru najavio novo uzurpiranje pozicija koje pripadaju Hrvatima

Volim Jajce

Dodik: Uputićemo apelaciju Ustavnom Sudu BiH zbog neustavnosti Doma naroda FBiH

Volim Jajce
Učitavanje....