Volim Jajce
Aktualno Izdvajamo Jajce Politika TOP

JAJCE:Dragan Čović pozvao Hrvate Jajca na zajedništvo

U svome jučerašnjem obraćanju na proslavi 26.obljetnice osnivanja OO HDZ BiH Jajce,Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović te član Predsjedništva BiH se osvrnuo i  na probleme s kojima se susreću Hrvati u Jajcu.

Istaknu je  da su podjele najveće prokletstvo hrvatskog naroda te da samo zajedništvom možemo postići da nas drugi uvažavaju ,pozvavši Hrvate u  Jajcu na zbijanje redova kako bi na taj način ojačali svoju poziciju u Jajcu,dok će HDZ BiH u tom slučaju u praksi  dokazati i dati podršku da Hrvati iz Jajca budu značajan čimbenik u BIH,onakav kakav i zaslužuju biti.

Pozvao je hrvatsku mladež,da budu svjesni da svojim ambicioznim i individualnim djelovanjem neće promijeniti svijet ,nego da će na taj način dovesti do još većih podjela ,a samim tim  dodatno otežati i svoj i položaj Hrvata u Jajcu,zatražio od mladeži da budu  dio jedne velike obitelji ,koju danas predstavlja HDZ BiH ,te da aktivnijim zajedničkim djelovanjem sa svima onima koji čine tu  obitelj,ostvare svoje ciljeve i utječu na bolju budućnost.

„Podjele su uzrok ne uvažavanja Hrvata u BiH ,između ostalog i u Jajcu ,pa se stoga svi moramo dobro zapitati ,što im je uzrok te razmisliti što trebamo učiniti ,kako bismo im se oduprijeli te osigurali  ostanak i opstanak Hrvata u Jajcu,zaustavili trend iseljavanja  , popraviii ukupnu situaciju i u konačnici podstakli povratak Hrvata u Jajce,jer nigdje ne može biti lijepo kao što je to u Jajcu.

Ne trebamo očekivati da će nam netko nešto dati ,jer nitko u BiH ne daje nikome ništa ,nego se zajedno moramo boriti da popravimo svoj položaj,kako bismo bili jednakopravni s drugim narodima.

Da bi se ti preduvjeti ostvarili potrebno je sve osobne sujete,ponos ,netrpeljivosti i srdžbe staviti u stranu ,težiti ka jedinstvu i rezultati će biti tu.

Jajce to zaslužuje ,a to su nas zadužili i oni koji su svoje živote dali u obrani i oslobađanju kraljevskog  grada Jajca u domovinskom ratu“-istaknuo je između ostalog  Predsjednik HDZ BiH te član Predsjedništva BiH ,gospodin Dragan Čović u svom  govoru.

volimjajce.com

Povezani Članci

Lovren: “Kada pogledaš slike iz Herceg Bosne, Splita i njemačkih gradova, ovo je fantastično!”

Volim Jajce

Intervju Kardinal Vinko Puljić: ‘Oni koji nas nisu uspjeli oružjem istjerati sada perfidno rade da napuštamo ono za što smo živote polagali

Volim Jajce

olumna josipa mlakića Sve je manje profesionalnih Hrvata po mjeri Sarajeva

Volim Jajce
Učitavanje....