Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

JE LI SAV GRIJEH ZA KONJIC ŽILIĆU SMJESTIO VRH ARMIJE BIH? Nisam htio napadati HVO. Svo oružje dobijali smo preko Hrvata

Presudom Apelacijskog vijeća Suda BiH, Edhemu Žiliću je smanjena kazna sa devet na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen u Konjicu 1993. godine. Kako javlja BIRN, Apelacijsko vijeće je uvažilo žalbu Obrane te je Žiliću smanjilo kaznu za tri godine, u odnosu na prvostupanjsku presudu kojom mu je izrečeno devet godina zatvora. U studenom prošle godine, Sud BiH je za svih 16 točaka optužnice osudio Edhema Žilića, bivšeg pripadnika Armije BiH (ABiH) i vršitelja dužnosti upravnika u ‘Musali’ u Konjicu, na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Također, prilikom izricanja prvostupanjske presude, Žilić je oslobođen naknade troškova postupka, a određene su mu mjere zabrane putovanja i obaveza dva puta mjesečno da se javlja u nadležnu policijsku stanicu, piše BIRN. Oštećeni s imovinskopravnim zahtjevom su upućeni na parnicu, a na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe.

Ovo dolje je jako zanimljivo svjedočenje Žilića dano godinama ranije, zbog kojeg ne mislimo da Žilić nije zločinac, ali mislimo da je jedan od onih sitnih, kojima je vrh Armije BIH prebacio sav grijeh amnestirajući tako sam sebe. Potrebno je pogledati cijeli video.

poskokinfo.

Povezani Članci

Program ‘Posjetite Jajce’ predstavljen agencijama i školama u bosanskoj Posavini

Volim Jajce

BORBA ZA KONTROLU JAVNOG SEKTORA ZASJENILA DRUGE PROBLEME Odlaskom samo jednog čovjeka ili jedne obitelji iz Jajca, svi smo mi gubitnici !

Volim Jajce

Predsjednik Federacije na obljetnici oslobađanja kraljevskog grada Jajca

Volim Jajce
Učitavanje....